Τζετ σκι τρέχουν σαν τρελά δίπλα στους λουόμενους στον Άι Προκόπη. Ο Δήμος πού είναι; (φώτος)

τζετ σκι Άγιος Προκόπιος
Newsroom
10/07/2022 20:50
 
 
 

 

Σήμερα (Κυριακή 10 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι. Οι φωτογραφίες είναι από τον Άι Προκόπη. Πολυσύχναστη παραλία, μπροστά στο ομώνυμο εκκλησάκι. Δύο τουλάχιστον σκάφη τζετ σκι διέσχιζαν επί ώρα οριζόντια και κάθετα τη θάλασσα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους.

τζετ σκι Άγιος Προκόπιος

Στην περιοχή, μπορεί να τοποθετήθηκαν πριν από 2-3 μέρες, μεσούντος του καλοκαιριού, σημαδούρες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ναυαγοσωστική φύλαξη. Έτσι, ο κάθε σκαφάτος μπορεί να ασυδοτεί, προεξοφλώντας, ίσως, και την εξοργιστική αδράνεια Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

τζετ σκι Άγιος Προκόπιος

Αν συνεχιστεί αυτή η ασυδοσία και η …θερινή νάρκη των αρμόδιων φορέων, δεν θα αποφύγουμε το δυστύχημα. Και τότε η οποιαδήποτε δικαιολογία δεν θα μπορεί να ξεπλύνει την ποινική ευθύνη τους. Η πολιτική ευθύνη ήδη …τρέχει και ο κόσμος εξοργισμένος τους απονέμει τα αναγκαία …εύσημα.

Η νομοθεσία για τα ταχύπλοα σκάφη

Όπως αναφέρει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένων (αριθμ. 20, ΦΕΚ 444/26-4-1999, άρθρο 4 (παράγραφος 3):

Η κυκλοφορία του ταχύπλοου σκάφους, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από άλλες διατάξεις του παρόντος Κανονισμού, απαγορεύεται:

α) σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων του άρθρου 26, που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.

β) σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.

γ) σε κάθε περίπτωση με ταχύτητα μεγαλύτερη των πέντε (5) κόμβων σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από την ακτογραμμή στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι.

τζετ σκι Άγιος Προκόπιος τζετ σκι Άγιος Προκόπιος τζετ σκι Άγιος Προκόπιος τζετ σκι Άγιος Προκόπιος

(Visited 635 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*