«Μία μικρή, απλή και όμορφη εκδήλωση» για τον Καμπανέλλη διοργάνωσαν μαθητές της Νάξου

μαθητές Νάξου, Καμπανελλης
Newsroom
19/07/2022 02:02
 
 
 

 

Της Ειρήνης Ζαζάνη

Το Σάββατο 16 Ιουλίου τιμήθηκε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο σε «μία μικρή, απλή και όμορφη εκδήλωση» που, πιστεύω, ταίριαζε και με τον χαρακτήρα του.

Μαθητές και μαθήτριες τριών σχολείων της Νάξου -ΓΕΛ Νάξου «Μανόλης Γλέζος», 1ο και 2ο Γυμνάσιο Νάξου- ένωσαν τις φωνές τους και παρουσίασαν, σε κείμενα της κυρίας και μεγάλης δασκάλας του θεάτρου, Φίλιας Δενδρινού, ένα απάνθισμα της ζωής και των έργων του μεγάλου αυτού διανοητή.

μαθητές Νάξου, Καμπανελλης

Τα παιδιά, παρά τη μικρή ηλικία τους και τις σποραδικές γνώσεις τους για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, καθώς κείμενά του, δυστυχώς, δεν εμπεριέχονται στα σχολικά εγχειρίδια, κατάφεραν να εμβαθύνουν στη σκέψη και στα μηνύματά τους, κάτι που φάνηκε από την αξιοπρέπεια και τη ζωντάνια, με τα οποία ανέδειξαν γεγονότα της ζωής του και σημαντικά στοιχεία της φιλοσοφίας του.

Κι όλα αυτά σε μικρό χρονικό διάστημα και με τις δύσκολες συνθήκες που όλοι κι όλες βιώνουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.

μαθητές Νάξου, Καμπανελλης

Η αφοσίωση των παιδιών φάνηκε, άλλωστε, κι από το ότι έκαναν πρόβες μέχρι και τις 15 Ιουλίου, ενώ θα μπορούσαν να διαθέσουν διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ κάποια από αυτά δούλευαν, παράλληλα.

μαθητές Νάξου, Καμπανελλης

Προσωπικά, ως μία από τις τρεις εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα βίωσα τη γέννηση του πραγματικού θεάτρου μέσα από τη διδασκαλία και τον γλυκό τρόπο της κυρίας Δενδρινού απέναντι στα παιδιά, την οποία και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ευγνωμοσύνη νιώθω κι απέναντι, φυσικά, στον κύριο και την κυρία Λαμπρινουδάκη που υπήρξαν οι εμπνευστές και γεννήτορες της όλης ιδέας.

Μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύτηκαν και μας υποστήριξαν όλο αυτό το διάστημα.

μαθητές Νάξου, Καμπανελλης μαθητές Νάξου, Καμπανελλης

Τέλος, ευχαριστούμε το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για τη διάθεση του χώρου και την ανάδειξη της εκδήλωσης, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (naxospress, naxostimes και cycladesvoice) για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στις πλατφόρμες τους, τον κύριο Δεουδέ για την τεχνική υποστήριξη και, φυσικά, τις εξαιρετικές συναδέλφισσες Ιωάννα Κατσούλη και Ευδοξία Ψαρρά.

Πάνω από όλα, όμως, όλους κι όλες εκείνους/ες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σημ.: οι φωτογραφίες είναι των: Ευδοξία Ψαρρά και Κυριακή Ημέλλου

(Visited 173 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*