Τηλεφωνικές απάτες στη Νάξο: Χρησιμοποιούν το όνομα του π. δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Newsroom
20/07/2022 03:14
 
 
 

 

Δεκάδες τηλεφωνικές απάτες είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στη Νάξο όπου επιτήδειοι σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς από επιχειρηματίες του νησιού.

Όπως μας ενημέρωσε ο π. δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, οι απατεώνες τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας το όνομα του, ώστε να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματα τους και να τους αποσπάσουν τους κωδικούς από τις τραπεζικές κάρτες ώστε να ξαφρίσουν όσα χρήματα έχουν στο λογαριασμό τους.

Η απάτη έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες και με μία μικρή παύση στο ενδιάμεσο, από χθες συνεχίζονται ξανά. Ο απατεώνας συστήνεται ως «Μανόλης Μαργαρίτης, πρώην δήμαρχος» και κάποιοι από επιχειρηματίες, παρασύρθηκαν -ακούγοντας το όνομα του πρώην δημάρχου- και έχασαν τα χρήματα τους.

«Τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους επιχειρηματίες του νησιού αναφέροντας ότι είμαι εγώ» μας λέει ο Μανόλης Μαργαρίτης. «Στη συνέχεια τους λένε ότι θα έρθει ο τάδε να ψωνίσει και να δώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό για να καταθέσω (υποτίθεται εγώ) τα χρήματα. Έτσι οι επιχειρηματίες που εμπιστεύονται το όνομα μου, δίνουν τα στοιχεία τους και κάποιοι από αυτούς την έχουν πατήσει» σημειώνει ο π. δήμαρχος που κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην πιστεύουν ότι εκείνος τους τηλεφωνεί.

«Δεκάδες συμπολίτες μας επικοινωνούν μαζί μου καθημερινά και με ενημερώνουν για τα τηλεφωνήματα που λαμβάνουν εξ ονόματός μου. Δεν τηλεφωνώ εγώ, να προσέχουν!» σημειώνει.

«Από ότι γνωρίζω, έχουν ήδη αφαιρέσει πολλά χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς» μας λέει ο Μανόλης Μαργαρίτης ο οποίος έχει ενημερώσει τις Αστυνομικές αρχές για τη μεγάλη αυτή απάτη που είναι σε εξέλιξη.

(Visited 990 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*