«Η ανακάλυψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ-ΚΥ Νάξου»

Ίδρυμα Στήριξης νοσοκομείου Νάξου Τεχνητό νεφρό
Newsroom
31/07/2022 20:10
 
 
 

 

Απάντηση στα όσα αναφέρει σε άρθρο του στο naxostimes.gr για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αιμοκαθαιρόμενος ασθενής, δίνει ο Σύλλογος υπό αιμοκάθαρση και μεταμοσχευμένων Νάξου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Και ξαφνικά διαβάζουμε στο Naxostimes άρθρο αγνώστου συγγραφέως καθώς σε επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο, μας ενημέρωσε ότι δεν το αρθρογράφησε εκείνος αλλά ο « Θαλασσομάχος», ότι κάποιοι κόπτονται για τα προβλήματα των νεφροπαθών, ότι η μονάδα δεν εξυπηρετεί, θέτουν ερωτήματα αφήνοντας υπόνοιες και πέτυχαν ξώφαλτσα το προσωπικό της ΜΤΝ …χωρίς να είναι όπως μας είπαν, αυτός ο σκοπός τους.

Αξιότιμε κε Θαλασσομάχε και Naxostimes να σας ενημερώσουμε ως σύλλογος Νεφροπαθών Νάξου
ότι:

1. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το προσωπικό της μας φέρονται πρωτίστως ως δικούς τους ανθρώπους και το πρόγραμμα εργασίας προσαρμόζεται στις ανάγκες μας, γιατί σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε αν και «θαλασσομάχοι» οι μισοί από εμάς πηγαινοερχόμαστε για αιμοκάθαρση με τα πλοία της γραμμής και με λάντζες… όταν δεν γίνεται διαφορετικά, όχι για διακοπές αλλά για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας μας.

2. Έχουμε πολλές φορές συζητήσει με τον ΕΝΑ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟ, ( ένας είναι… για 26 …που έχει ο σύλλογος μας εδώ και 4 χρόνια ) την ανάγκη 2ου νεφρολόγου, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει κινήσεις… απλά σας το λέμε γιατί κόπτεστε για Τρίτη βάρδια αλλά δεν κόπτεστε ότι η μονάδα έχει κυρίως επικουρικούς και συμβασιούχους…

3. Αναφέρεστε σε ασθενείς που ξενιτεύτηκαν για τις διακοπές τους… λυπηρό όντως αλλά για εμάς που ζούμε εδώ λίγο σας νοιάζει (Νάξος, Κουφονήσια, Πάρο, Ίο, Αμοργό οι ασθενείς που πηγαινοέρχονται 3 φορές την εβδομάδα, όλο το χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες, με απαγορευτικά και απεργίες).

4. Δεν μας ρωτήσατε ούτε ως Σύλλογο ούτε ως ασθενείς τι θέλουμε να αλλάξει, ίσως σε επόμενα εγκαίνια παρουσία βουλευτών να το πράξετε, έως εκείνη τη στιγμή καθώς μας έχουν ενημερώσει για επέκταση, να σας πούμε λοιπόν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα συζητάμε με τον Νεφρολόγο και την Διοίκηση, και μπορείτε να ζητήσετε επίσημη ενημέρωση από εκεί. Δεν θα ήταν και πολύ σωστό ως σύλλογος να μπούμε σε διάλογο με ανυπόγραφο άρθρο τη στιγμή που ο σκοπός του συλλόγου είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες του συνόλου των αιμοκαθερόμενων της ΜΤΝ και όχι μεμονωμένων Αυγουστιάτικων επισκεπτών.

Με τιμή

Ο σύλλογος υπό αιμοκάθαρση και μεταμοσχευμένων Νάξου

Ο πρόεδρος
Φλώρος Γεώργιος

Ο αντιπρόεδρος
Σαλτερής Εμμανουήλ

(Visited 409 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*