Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κόρωνο Νάξου

Newsroom
04/08/2022 22:53
 
 
 

 

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή της Κορώνου Νάξου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το αιολικό πάρκο Κορώνου όπου στις φλόγες τυλίχτηκε μία ανεμογεννήτρια. Η φωτιά στην ανεμογεννήτρια τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, όμως η πυρκαγιά με σύμμαχο τους πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους που έπνεαν, επεκτάθηκε γρήγορα σε χορτολιβαδική έκταση και βοσκοτόπια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα εφοδιάζονται νερό από τη θάλασσα, στη Μουτσούνα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με μία μονάδα πεζοπόρου τμήματος, έξι οχήματα δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Με τη συνδρομή των πτητικών μέσων, που επιχειρούσαν μέχρι το βράδυ, η πυρκαγιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, με δεδομένο το γεγονός ότι η περιοχή είναι δύσβατη και ήταν δύσκολο η φωτιά να ελεγχθεί από την ξηρά.

Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις που περιπολούν για τυχόν αναζωπύρωση.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο απολογισμός των καταστροφών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, πόσα ακριβώς στρέμματα κάηκαν και εάν υπήρξαν απώλειες ζώων. «Οι πυροσβέστες δεν άφησαν τους κτηνοτρόφους να πλησιάσουν τη φωτιά και δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν έχουν καεί ζώα αλλά και πόσα ακριβώς στρέμματα κάηκαν» σημείωσε ο κ. Κωνσταντάκης.

(Visited 876 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*