Νάξος: «Γνωστοί-άγνωστοι» πετούν το φαγητό και το νερό αδέσποτων ζώων – Θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο λέει το Save the cats

Newsroom
08/08/2022 13:37
 
 
 

 

Παγκόσμια ημέρα γάτας σήμερα, όμως κάποιοι επιλέγουν να «τιμωρούν» τα όμορφα τετράποδα παίρνοντας και πετώντας το νερό και την τροφή που η φιλοζωική οργάνωση Save the cats αλλά και φιλόζωοι πολίτες φροντίζουν πάντα να έχουν.

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» που προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία εάν συνεχίσουν να προχωρούν σε αυτή την ενέργεια αφού «η παρακώλυση και η απόπειρα δηλητηρίασης ζώων» τιμωρείται αυστηρά.

Σε ανακοίνωση της η φιλοζωική οργάνωση Save the cats αναφέρει:

«Με λύπη μας γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες παραπόνων από φιλόζωους ότι κάποιοι συμπολίτες μας πετούν συστηματικά το νερό και το φαγητό που βάζουν στα αδέσποτα.
Ενημερώνουμε ότι ήδη ο Save The Cats Of Naxos έχει προβεί σε ενέργειες και σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η πρακτική θα εφαρμοστεί ο νόμος.
Συγκεκριμένα, η υπ. αριθμ. απόφαση 4721/2019 Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αναγνωρίζει το δικαίωμα σίτισης και πότισης και αναφέρει ότι η παρακώλυση και η απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, τιμωρείται αυστηρά.
Το δικαίωμα των πολιτών να ποτίζουν και να σιτίζουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς κατοχυρώνεται στη παρ. 10 αρ. 9 ν. 4039/2012, αναγνωρίζεται από τα δικαστήρια και απαγορεύεται να εμποδίζεται.
Σε κάθε περίπτωση τα δικαστήρια αναγνωρίζοντας το σεβασμό στην ύπαρξη της ίδιας της ζωής των αδέσποτων και την ανάγκη συντήρησης τους, ξεκίνησαν να τιμωρούν τις αντιφιλοζωικές πρακτικές που στερούν νερό και φαγητό στα ζώα, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και εκφοβίζουν τους φιλόζωους».

Επίσης το Save the cats εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για όσους δέχονται απειλές για το τάισμα των αδέσποτων:

«Δέχεστε απειλές για το τάισµατων αδέσποτων; Κάνουµε καταγγελία στο αστυνοµικό τµήµα, δίνοντας τα στοιχεία εκείνου που µας απειλεί. Επιµένουµε να καταγραφεί στο βιβλίο συµβάντων η απειλή κατά του ζώου ή της προσωπικότητάς µας, επισηµαίνοντας το άρθρο 16 του νόµου 4039/12 και ζητώντας αντίγραφο της καταγραφής. Ζητάµε να ενηµερωθεί αυτός που µας απειλεί για τις σοβαρές ποινές που προβλέπονται για οποιαδήποτε κακοµεταχείριση εις βάρος του ζώου (1 έως 5 έτη φυλάκιση και πρόστιµο 5.000 – 15.000 €). Ενηµερώνουµε το φιλοζωικό σωµατείο της περιοχής, ώστε να µας βοηθήσει».

(Visited 561 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*