Νάξος – Πλάκα: Μια παραλία βγαλμένη από όνειρο!

Πλάκα, Νάξος
Newsroom
11/08/2022 03:33
 
 
 

 

Κλείσε τα μάτια και ονειρέψου…

Χρυσή απέραντη αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά τριγύρω αμμόλοφοι και κέδροι…

Όχι δεν είσαι στον παράδεισο… βρίσκεσαι στην ονειρική παραλία της Πλάκας στη Νάξο.

Πλάκα, Νάξος

Μια παραλία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες του νησιού και κάθε χρόνο μαγνητίζει πλήθος από παραθεριστές που την λατρεύουν.

Πλάκα, Νάξος

Είναι η φυσική συνέχεια των ακτών της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη χώρα της Νάξου. Η Πλάκα ξελογιάζει τους πάντες με την λεπτή και χρυσαφένια αμμουδιά της, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου.

Πλάκα, Νάξος

Ιδιαιτέρως δημοφιλής επιλογή για τους επισκέπτες του νησιού, η παραλία εντοπίζεται σε έναν ανοιχτό όρμο και προσφέρει άπλετη θεά στην Πάρο και τα Γλαρονήσια. Αξίζει να αναφερθεί, δε, ότι κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄70 ήταν σημείο αναφοράς για τους χίπις στο νησί ενώ αποτελούσε την κατεξοχήν παραλία των γυμνιστών.

Πλάκα, Νάξος

Το μήκος της χρυσής αμμουδιάς αγγίζει τα 4 χλμ., ενώ από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της είναι το γεγονός ότι στο πίσω μέρος της ακτής σχηματίζονται εντυπωσιακοί αμμόλοφοι στους οποίους κατακαλόκαιρο φυτρώνουν και τα κρινάκια της Παναγίας. Τα νερά είναι ονειρεμένα, με μια γαλαζοπράσινη απόχρωση ενώ το υπέροχο τοπίο συμπληρώνουν οι κέδροι που βρίσκονται διάσπαρτοι τριγύρω.

Αν και η παραλία είναι οργανωμένη, υπάρχουν σημεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις βουτιές του ανενόχλητος. Στα όσα ακόμα σίγουρα αξίζει να βιώσει κανείς στην Πλάκα είναι η απεριόριστη θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα με φόντο την Πάρο.

6+1 ακόμα λόγοι για να επισκεφτείς την Πλάκα!

Σε όλο το μήκος της παραλίας θα βρεις ξενοδοχεία, καφέ, beach bars και εστιατόρια τα οποία θα σου φτιάξουν την διάθεση! Επίσης θα συναντήσεις κιόσκι και για watersports.
Ιδού λοιπόν και έξι επιπλέον λόγοι για να επισκεφτείς την Πλάκα!

Tortuga
Το Tortuga αποτελεί μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση στην φημισμένη και ειδυλλιακή παραλία της Πλάκας της Νάξου. Πρόκειται για ένα boho chic Beach bar – Restaurant ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Σε ένα ιδιαίτερο και άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον δοκιμάστε εξαιρετικές γεύσεις μεσογειακής δημιουργικής κουζίνας με ντόπιες πινελιές. Όλες τις ώρες της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ το Tortuga με την απλότητα και την υψηλή αισθητική του σε συνδυασμό με τις υπέροχες καλοκαιρινές γεύσεις του θα αποτελέσει τον αγαπημένο σου προορισμό. Αγαπημένο «στέκι» και για όλους τους celebrities που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Νίκος και Μαρία
Το παραδοσιακό εστιατόριο «Νίκος και Μαρία» χρονολογείται από το 1974, όταν ο Νίκος και η Μαρία Μαργαρίτη, άρχισαν να μαγειρεύουν ομελέτες σε μια μικρή κουζίνα για τους λίγους τότε επισκέπτες της Πλάκας. Τη «σκυτάλη» του εστιατορίου έχει αναλάβει σήμερα ο γιός τους, Μιχάλης δίνοντας έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στο εστιατόριο. Εδώ θα απολαύσετε παραδοσιακή κουζίνα με πρώτες ύλες από τη Ναξιώτικη γη. Γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, προσφέροντας κάθε φορά μια νέα γαστρονομική εμπειρία, που την ολοκληρώνει το μαγευτικό θαλασσινό τοπίο της περιοχής.

Plaka Watersports Seaside Restaurant Bar
Για εσάς που αναζητάτε την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στο νησί της Νάξου, το Plaka Watersports στην πλάκα, είναι το ιδανικό μέρος. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει απολαμβάνοντας μία υπέροχη ατμόσφαιρα, το γαλαζοπράσινο του Αιγαίου και τα μοναδικά πιάτα που σερβίρει το μαγαζί. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα ζουμερό σπιτικό μπέργκερ και φυσικά ένα δροσερό κοκτέιλ αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα. Επίσης, εάν αγαπάτε τα Watersports, εδώ θα βρείτε το δικό σας «παράδεισο». Θαλάσσια σπορ για όλες τις ηλικίες, για κάθε γούστο αλλά και … για δράση που ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Ταβέρνα Μανόλης
40 χρόνια τώρα σερβίρει την αυθεντική, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στο πιάτο σας! Σπιτικές γεύσεις με ντόπια κρέατα, φρέσκα ψάρια, pizza στον ξυλόφουρνο και καλό ναξιώτικο κρασί! Όλα, μια ανάσα από τη θάλασσα. Θα τη συναντήσετε στην περιοχή Μάραγκας της Πλάκας.

Παράδεισος
Ταβέρνα πασίγνωστη στην περιοχή της Πλάκας που βρίσκεται στο ξεκίνημα για Πλάκα. Εδώ θα απολαύσετε νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας μαγειρεμένες με μεράκι, και λαχταριστά υλικά αλλά και φρέσκο ψάρι.

Plaza beach hotel
Στην παραλία της Πλάκας, σχεδόν πάνω στο κύμα, βρίσκεται το Plaza Beach Hotel, το οποίο αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για τις διακοπές των ονείρων σας. Χτισμένο και διακοσμημένο σε παραδοσιακό νησιώτικο στυλ, προσφέρει μια «όαση» προσιτή για κάθε επισκέπτη. Πισίνα με bar, εστιατόριο, και δωμάτια με όλες τις ανέσεις και εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Η παραμονή σας εδώ θα είναι πραγματικά μοναδική και αξέχαστη.

Medusa Beach Resort & Suites
Ένα πραγματικό «στολίδι» της Νάξου το εξωτικό Medusa Beach Resort & Suites συνδυάζει την ομορφιά της παραλίας της Πλάκας, με το σύγχρονο κυκλαδίτικο ντιζάιν. Πρόκειται για ένα μοναδικό Resort για χαλάρωση και ηρεμία. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες προσφέρουν όλες τις ανέσεις και έχουν μαγευτική θέα (μοναδική εμπειρία είναι το ηλιοβασίλεμα). Δίπλα στην παραλία βρίσκεται το «Earth Bar» και το εστιατόριο «La Pergola» του Medusa Beach Resort & Suites, όπου μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά cocktails, brunch και φαγητό.

Πλάκα, Νάξος Πλάκα, Νάξος Πλάκα, Νάξος

Φωτογραφίες: ABOVE

(Visited 2.375 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*