Νάξος: Τραυματισμός νεαρής κοπέλας στον Άγιο Προκόπη – Χωρίς τέλος οι καταγγελίες για τα προβλήματα του τόπου

Newsroom
18/08/2022 02:07
 
 
 

 

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες αναγνωστών του naxostimes.gr για προβλήματα και περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά και προκαλούν την αγανάκτηση τους.

Αυτή τη φορά αναγνώστης μας καταγγέλλει περιστατικό που συνέβη στην παραλία Αγίου Προκοπίου Νάξου το απόγευμα της Τετάρτης με τραυματισμό νεαρής κοπέλας.

«Στην παραλία του Αγίου Προκοπίου, ο νοτιάς έχει «ξεθάψει» από την άμμο, μία τεράστια πλάκα κατά μήκος της παραλίας, η οποία είναι επικίνδυνη, αφού γλιστράει. Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ενημερωθεί γι αυτό και μάλιστα έχει ζητηθεί με κάποιο τρόπο η πλάκα να σκεπαστεί με άμμο ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τους χιλιάδες λουόμενους της πανέμορφης αυτής παραλίας της Νάξου.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συνεχώς μικροατυχήματα. Σήμερα, (Τετάρτη 17 Αυγούστου) το ποτήρι ξεχείλισε, όταν νεαρή παραθερίστρια, γλίστρησε, έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5:30 το απόγευμα, κι αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε μία ώρα αργότερα!! Είπαν ότι έχουν ένα μόνο ασθενοφόρο το οποίο βρίσκονταν σε άλλο περιστατικό. Η κοπέλα που είχε τραυματιστεί στο πόδι, σφάδαζε από τους πόνους και κανένας από εμάς δεν μπορούσε να τη βοηθήσει. Φυσικά στην παραλία δεν υπάρχουν ούτε ναυαγοσώστες (φρόντισε και γι αυτό ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μια πανέμορφη, ξακουστή και πολυσύχναστη παραλία, που αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών στη Νάξο, όπως ο Άγιος Προκόπιος, δεν διαθέτει καν χημικές τουαλέτες. Οι λουόμενοι προσφεύγουν να κάνουν την ανάγκη τους στους κέδρους που βρίσκονται πίσω από την αμμουδιά.

Για ποιο τουρισμό μιλάμε; Πώς περιμένουμε να έρθουν οι τουρίστες και να τους κρατήσουμε στο νησί ώστε να ξανάρθουν;

Σήμερα ο τουρισμός δουλεύει στον «αυτόματο». Όταν ξαφνικά θα δούμε τη Νάξο άδεια από τουρισμό ας μην αναρωτηθούμε το γιατί, όταν δεν μπορούμε να λύσουμε τα πιο απλά προβλήματα (σκουπίδια, ναυαγοσώστες, κυκλοφοριακό, πάρκινγκ, πεζοδρόμια, ξαπλώστρες… μεγάλη η λίστα).

Τι κάνουν οι αρμόδιοι ώστε όταν το νησί έχει τόσο κόσμο να υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα; Τι κάνουν οι αρμόδιοι ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα; Τι κάνουν οι αρμόδιοι για να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται πολιτικά την τουριστική άνοδο του νησιού που φυσικά δεν οφείλεται σε αυτούς, χωρίς να κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι. Σκουπίδια παντού, ξαπλώστρες παντού, κυκλοφοριακό κομφούζιο, μηδενικά έργα υποδομής, μηδενική μέριμνα επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας. Άραγε με τί ασχολούνται οι δημοτικοί άρχοντες του τόπου;

Η αποτυχία και η αδιαφορία τους είναι αποτυπωμένη σε κάθε γωνιά του νησιού και έχει γίνει πλέον πασίγνωστη τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους!».

(Visited 12.922 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*