Σκουπίδια παντού – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Newsroom
25/08/2022 02:33
 
 
 

 

Καθημερινά είναι τα παράπονα που δέχεται το naxostimes.gr σχετικά με τα απορρίμματα σε κάθε γωνιά του νησιού και στην έλλειψη κάδων ή κάδων σπασμένων σε πολλές περιοχές.

Αναγνώστριά μας, σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί σε σημείο του Αγίου Προκοπίου (συνοδία φωτογραφιών και βίντεο).

Αναφέρει: «Με αφορμή σχετικό άρθρο σας για την περιοχή της αλυκής του αεροδρομίου, που έχει χαρακτηριστεί natura περιοχή, σας αποστέλλω φωτογραφίες από το χώρο που μαζεύονται καθημερινά όλα τα σκουπίδια του Αγίου Προκοπίου. Βρίσκεται σε χωράφι δίπλα στην αλυκή επί του δρόμου που ξεκινάει από το ξενοδοχείο Lagos και οδηγεί στην Αγία Άννα. Είναι τραγικό με πόση προχειρότητα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα των σκουπιδιών, κυρίως από το Δήμο αλλά και από όλους όσους μεταφέρουν τα σκουπίδια τους με κάθε μέσο διασκορπίζοντας τα και στο δρόμο. Το θέμα δεν είναι να μη δείχνουμε στους τουρίστες τα σκουπίδια μας, το θέμα είναι να μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε σωστά».

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Σε ότι αφορά τις δημοφιλής παραλίες της Νάξου τα παράπονα επικεντρώνονται στην έλλειψη κάδων απορριμμάτων με αποτέλεσμα επισκέπτες και ντόπιοι να ρίχνουν τα σκουπίδια τους όπου βρίσκουν δημιουργώντας μια εικόνα δυσφημιστική για το νησί. Το θέμα ωστόσο, όπως επισημαίνουν κάτοικοι και επιχειρηματίες των περιοχών, είναι και πρακτικό αφού οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να αποθέσουν τα απορρίμματα τους.

Σε άλλες περιοχές κυρίως της βορειοδυτικής Νάξου οι κάδοι είναι τρύπιοι και οι πολίτες αναγκάζονται να κάνουν διάφορα «κόλπα» ώστε να τους στερεώσουν και να μην πέφτουν τα σκουπίδια έξω μόλις τα αποθέσουν σε αυτούς.

Παράπονα γίνονται και για τις παιδικές χαρές που δε διαθέτουν κάδους (τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες ημέρες), αλλά σακούλες κρεμασμένες στα προστατευτικά κάγκελα… όπως συνέβαινε και στην παραλία του Αγίου Προκοπίου.

Διαμαρτυρίες με φωτογραφίες λάβαμε και από επιχειρηματία στην παλιά αγορά της Νάξου, όπου ακριβώς έξω από το μαγαζί της, εκεί που είναι στρωμένα τα τραπέζια της επιχείρησης, σκουπίδια και οικοδομικά εργαλεία …κοσμούν την περιοχή.

Αναφέρει: «Ξένοι τουρίστες, Έλληνες τουρίστες φωτογραφίζουν και μεταφέρουν την τραγική εικόνα του λεγόμενου «αρχαιολογικού χώρου» . Εικόνες ντροπής. Θα μπορέσουμε άραγε ποτέ να γίνουμε πιο πολιτισμένοι;».

Χωρίς οργάνωση, η κατάσταση είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη αυτό το καλοκαίρι αφού και οι κάτοικοι μη έχοντας σχετική ενημέρωση ή ακόμα και συνείδηση ορισμένοι, αποθέτουν όπου βρουν τα απορρίμματα ή τα μπάζα και κάθε λογής άχρηστα αντικείμενα με αποτέλεσμα η εικόνα του νησιού να στιγματίζεται με το χειρότερο τρόπο.

(Visited 1.169 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*