VIDEO-Νάξος: Με λαμπερές παρουσίες, πλήθος δημοσιογράφων, γλέντι και άφθονη πατάτα η 13η γιορτή πατάτας (φώτος)

Newsroom
04/09/2022 18:20
 
 
 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ η 13η «Γιορτή πατάτας» Νάξου, στο πλαίσιο του τριήμερου Food Experience Patata Naxos που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου.

Λαμπερές παρουσίες όπως η Κατερίνα Διδασκάλου η Μαρία Αντουλινάκη, ο Δημήτρης Τσικλής, η Στέλλα Κονιτοπούλου κ.ά., πλήθος δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα, βραβεύσεις, παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορός αλλά και άφθονη πατάτα (φουρνιστή, τηγανιτή, λουκουμάδες…), που απόλαυσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι, ήταν τα κύρια συστατικά της όμορφης γιορτής που παρουσίασαν και συντόνισαν με άψογο τρόπο η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου και ο παρουσιαστής Χρήστος Νέζος.

Τη διασκέδαση ανέλαβαν η Στελλίνα Κονιτοπούλου και ο Μανώλης Μπαρμπεράκης με τα συγκροτήματά τους.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τοπικοί χοροί από τη «Χορευτική Ομάδα Νάξου – Αξοπατήματα».

Βραβεύσεις – Naxian Excellence Awards

Φέτος για πρώτη φορά στη «Γιορτή της πατάτας» δόθηκαν τα βραβεία αριστείας Naxian Excellence Awards τα οποία αποφασίζονται από μία επιτροπή ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών με στόχο να επιβραβεύονται άνθρωποι οι οποίοι αριστεύουν ο καθένας στον δικό του τομέα και μέσα από αυτή την αριστεία προβάλλουν και τη Νάξο.

Συντονιστής της επιτροπής είναι ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιάννης Πολίτης και σε αυτήν συμμετέχει μεταξύ άλλων Γιάννης Μπόσης καθηγητής Γεωπονικής στο ΑΠΘ.

Γιορτή πατάτας

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης με τον αγαπημένο σεφ Λευτέρη Σουλτάτο και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου.

Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν:

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

1. Στην Κατερίνα Βάβουλα για την αριστεία της στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η μαθήτρια από τη Νάξο η οποία έσπασε όλα τα βαθμολογικά κοντέρ στις φετινές Πανελλαδικές μπήκε πρώτη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.660 μόρια— και όπως είπε επέλεξε την ιατρική επειδή θέλει να προσφέρει.

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

2. Στον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Νάξου. Ο σύλλογος της ορεινής Νάξου, ποικιλοτρόπως προσφέρει στον πολιτισμό και τον αθλητισμό από το 1952 που έχει ιδρυθεί. Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

3. Στη μαγείρισσα Τασούλα Κουφοπούλου για τις γαστρονομικές επιλογές της με γραβιέρα και πατάτες Νάξου.

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

4. Στο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο για το κοινωνικό έργο και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Παροναξίας. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας Δωρόθεος, μιας και ο Μητροπολίτης Παροναξίας λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

5. Στον κτηνοτρόφο Ηλία Μανιό για την ποιότητα του γάλακτος και την ορθολογική διαχείριση της μονάδας του.

Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας Γιορτή πατάτας

6. Στην ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου για την προσφορά της στον πολιτισμό και στην προβολή της Νάξου

«Διατροφή και άσκηση – fitness and nutrition»

Γιορτή πατάτας

Φέτος το θέμα της 13ης γιορτής πατάτας ήταν η «Διατροφή και άσκηση – fitness and nutrition». Η Σοφία Παθέκα και η Σόφη Πασχάλη ανέλυσαν τον ευεργετικό ρόλο που έχουν τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της ευεξίας.

Γιορτή πατάτας

Μάλιστα όπως τόνισαν η πατάτα Νάξου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη διατροφή των αθλητών καθώς έχει πολλά οφέλη.

Η βραδιά έκλεισε με το χαιρετισμό του προέδρου και των μελών του ΔΣ της ΕΑΣ, αλλά και με παραδοσιακό γλέντι, τραγούδια και χορούς.

γιορτή πατάτας γιορτή πατάταςγιορτή πατάταςγιορτή πατάτας γιορτή πατάτας γιορτή πατάτας γιορτή πατάτας γιορτή πατάταςγιορτή πατάτας γιορτή πατάταςγιορτή πατάταςγιορτή πατάτας

γιορτή πατάτας γιορτή πατάτας γιορτή πατάτας γιορτή πατάτας

(Visited 2.524 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*