VIDEO: Μετά μουσικής …το πρωινό ταξίδι με το Blue Star – Μουσικοί από τη Νάξο διασκέδασαν τους επιβάτες με τσαμπούνες και τουμπάκια

Newsroom
27/09/2022 17:23
 
 
 

 

Στην Κέα – το νησί απ’ όπου ξεκίνησε – επιστρέφει φέτος, μετά από 20 χρόνια, η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Αιγαίου.

Οι μουσικοί από τη Νάξο ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με το Blue Star Naxos με προορισμό την Κέα και μια όμορφη έκπληξη περίμενε μέσα στο πλοίο τους επιβάτες.

Μουσικοί από το Φιλώτι, την Απείρανθο, την Κωμιακή και άλλα χωριά της Νάξου με τα παραδοσιακά μουσικά τους όργανα τσαμπούνες και τουμπάκια …έκαναν προθέρμανση στο κατάστρωμα του Blue Star παίζοντας και τραγουδώντας κοτσάκια της Νάξου.

Οι ταξιδιώτες το διασκέδασαν και δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακή νησιώτικη μουσική αλλά και να πιούν μια ρακή αποχαιρετώντας το νησί της Νάξου.

Κάποιοι μάλιστα σχολίασαν κι όλας…
«Χραμάκι… τζαμπουνιέρικο και Κωμιακίτικο, καθότι Κωμιακίτης ο τζαμπουνιέρης Μιχάλης Αλιμπέρτης. Χρειάζεται …θάρρος και θράσος να το παίζεις, έχοντας απέναντι τον… Τίγρη» σημειώνει αναγνώστης του naxostimes.gr.

 

Σημειώνεται ότι η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 28 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στην Κέα, αποτίνοντας φόρο τιμής στους πολυάριθμους ζώντες και τεθνεώτες μουσικούς των Συναντήσεων, μετά από 20 χρόνια γόνιμης δράσης και δημιουργικής παρουσίας στην ανάδειξη της μουσικής μας κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

(Visited 5.377 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*