Γ. Βρούτσης: «Πέρασμα στην ψηφιακή εποχή το ξεκίνημα του έργου Smart Island από την Amazon στη Νάξο»

Newsroom
04/10/2022 12:05
 
 
 

 

Την άποψη ότι «το ξεκίνημα του έργου Smart Island από την Amazon, σηματοδοτεί το πέρασμα της Νάξου, των Κυκλάδων και των νησιών μας στην ψηφιακή εποχή» εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος – προσκεκλημένος της Amazon Web Services – θα παραστεί στην επίσημη παρουσίαση του πιλοτικού έργου Smart Island.

Το εν λόγω έργο βασίζεται στην τεχνική υποδομή που προσφέρει η Amazon Web Services, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό πολλών άλλων εταιρειών (ελληνικών και πολυεθνικών, startups κ.λπ.), καθώς και δημόσιων φορέων που εμπλέκονται ως συνεργάτες στην υλοποίηση του έργου (Υπουργεία), ενώ η φιλοσοφία του αναλύεται σε τρεις πυλώνες:

1. Βιωσιμότητα, με τη μείωση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του νησιού από την καθημερινή δραστηριότητα ντόπιων και τουριστών.

2. Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους του, μέσω της αποτελεσματικής βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και έκτακτων αναγκών, επικοινωνίας, συναλλαγών, μεταφορών κ.ο.κ.

3. Αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες με την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και ψηφιακών νομάδων για μακροχρόνια ή μόνιμη εγκατάσταση.

Το πιλοτικό έργο Smart Island αφορά συνολικά στο Δήμο της Νάξου, καθώς και στα μικρά νησιά Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια, «φέρνοντας το “έξυπνο μέλλον” σήμερα», όπως είπε ο κ. Βρούτσης.

(Visited 187 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*