Άδωνις Γεωργιάδης από τη Νάξο: «Η Ελλάδα πετυχαίνει τριπλό ρεκόρ – Ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, εξαγωγών και επενδύσεων»

Amazon Νάξος
Newsroom
05/10/2022 02:19
 
 
 

 

«Η Ελλάδα πετυχαίνει τριπλό ρεκόρ: Ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων πολύ πάνω από το 2019. Ρεκόρ εξαγωγών που θα φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην παρουσίαση του πιλοτικού έργου «Smart Island» της Amazon Web Services, στη Νάξο.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός σημείωσε:

«Η Amazon Web Services είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη, και αυτό που πιλοτικά κάνει η Amazon Web Services σήμερα στη Νάξο, σε συνεργασία με μία πλειάδα σπουδαίων εταιρειών, από μεγάλες τράπεζες μέχρι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, δεν θα ωφελήσει μόνο την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι προφανές και όλοι το καταλαβαίνουμε, αλλά θα αποτελεί από αύριο πρώτο θέμα διεθνώς. Θα αποτελέσει πρότυπο για την εφαρμογή τέτοιου τύπου τεχνολογιών σε όλα τα νησιά του κόσμου και θα διαφημίσει τη Νάξο, τις Κυκλάδες και την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης. Αυτή είναι η δύναμη μιας εταιρείας όπως η Amazon Web Services. Είναι πολύ πάνω από μία επένδυση κα πολύ πάνω από μία είδηση της καθημερινότητας».

«Ερχόμενοι εδώ σήμερα, έγινε η ανακοίνωση της μεγάλης επενδύσεως της Digital Realty και της Lamda Helix, ύψους 100 εκατομμυρίων, για τη δημιουργία data center στην Κρήτη. Μία ανακοίνωση που έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Google για τη δημιουργία μεγάλου data center στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ανακοινώσεις της Amazon Web Services, της Microsoft, της Pfizer, της Deloitte, της Cisco και πολλών άλλων. Η Ελλάδα καταφέρνει και προσελκύει αυτά τα τρία χρόνια, μεγάλες επενδύσεις. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα της καινοτομίας, η Ελλάδα της πρωτοπορίας, η Ελλάδα που μπορεί να είναι πρωταγωνιστής».

«Ξέρω ότι είμαστε σε μια εποχή περίεργη. Ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του, ιδιαίτερα η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, δημιούργησαν σε όλους πολύ μεγάλες αγωνίες. Άνθρωποι είμαστε και είναι λογικό να φοβόμαστε. Όμως, σε αυτές τις αγωνίες που όλοι βιώνουμε στην Ευρώπη, δείτε πού είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα πετυχαίνει τριπλό ρεκόρ: Ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων, πολύ πάνω από το 2019. Ρεκόρ εξαγωγών, θα φτάσει τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ. Και ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών».

Τέλος ο υπουργός υπογράμμισε: «Μια καινούργια μέρα ξεκινά σήμερα, όχι μόνο για τη Νάξο, όχι μόνο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά για την Ελλάδα. Θα φέρει πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν την εποχή της κρίσης και θα κάνει την Ελλάδα αυτό που μπορεί να είναι: Πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή».

(Visited 320 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*