Η Νάξος στο επίκεντρο διεθνών και βρετανικών ΜΜΕ

ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα - Τουριστική επιτροπή
Newsroom
08/10/2022 00:51
 
 
 

 

Δελτίο Τύπου σχετικά με διεθνή ΜΜΕ που αναδεικνύουν τη Νάξο εξέδωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σημαντικά βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τη Νάξο στο πλαίσιο των προσπαθειών και των επαφών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ταξιδιωτικούς συντάκτες και έγκυρους παράγοντες του τουρισμού, όπως τα Γραφεία ΕΟΤ.

Η Νάξος που βρέθηκε πρόσφατα στην κορυφή των προτεινόμενων προορισμών του Travel Weekly για τους repeaters από το εξωτερικό, απέσπασε μία εξίσου σημαντική διάκριση ως ένα από τα νησιά που πρωταγωνιστούν στη γαστρονομική «σκηνή» της Ελλάδας σύμφωνα με το Βρετανικό National Geographic Traveller. https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2019/10/nine-greek-islands-for-globetrotting-gastronomes. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κατατάσσει τη Νάξο στη 2η θέση της λίστας που περιλαμβάνει εννιά νησιά, αναφέροντας πως «το μεγαλύτερο και πιο πράσινο από τα νησιά των Κυκλάδων, η Νάξος ήταν πάντα αυτάρκης όσον αφορά στην κουζίνα της. Χάρη στο εύφορο έδαφος, το νησί φημίζεται για τους καρπούς, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμαρίσιο μέλι του, ενώ παράγει επίσης μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η γραβιέρα, η κοπανιστή και το αρσενικό».

Η προβολή σε διεθνή μέσα αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον ως αποτέλεσμα προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής του Δήμου με στόχο τη δημιουργία ταξιδιωτικής αρθρογραφίας στη δημοφιλή εφημερίδα The Sun που προσεγγίζει εκατομμύρια ταξιδιώτες.

«Η εφετινή τουριστική σεζόν επιβεβαιώνει με εντυπωσιακό τρόπο τη δυναμική του προορισμού μας. Για την περίοδο Μάιο – Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση 7,3% ακτοπλοϊκών αφίξεων σε σχέση με το 2019, ενώ το ενδιαφέρον διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα για όλο τον Σεπτέμβριο και συνεχίζεται για μέρος του Οκτωβρίου. Μας περιμένει μια δύσκολη χρονιά λόγω ενεργειακού κόστους και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση και επανάπαυση. Είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση των τουριστών από το εξωτερικό και κυρίως από Αμερική, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Σκανδιναβία, Αυστρία, Γερμανία, και άλλες αγορές για διακοπές που εμπλουτίζουν το μοντέλο ήλιος – θάλασσα με γαστρονομία, δραστηριότητες, αρχαία μνημεία, πύργους, τοπικές παραδόσεις, γραφικά χωριά και island hopping στις πάντα δημοφιλείς Μικρές Κυκλάδες», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

(Visited 590 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*