Το “Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού – Ευστάθιος Χωριανόπουλος» θα ιδρυθεί στην Κωμιακή

komiaki dorea margaritis 01
admin
19/08/2016 12:47
 
 
 

 

Το δικό της Μουσείο το οποίο θα ονομαστεί «Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής – Ευστάθιος Χωριανόπουλος» θα αποκτήσει η Κορωνίδα Νάξου.

Πριν από λίγες ημέρες έπεσαν οι σχετικές υπογραφές και πέρασε στα χέρια του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διόρωφη οικία, δωρεά των κληρονόμων του Ευστάθιου Χωριανόπουλου. Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δωρητές για “την τεράστια αυτή προσφορά στο δήμο” και ανακοίνωσε την ίδρυση του μουσείου που “θα συνεισφέρει στην πορεία των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Κωμιακής”.

komiaki dorea margaritis 00

Πιο συγκεκριμένα ο Μανώλης Μαργαρίτης δήλωσε:  
Ως Δήμαρχος οφείλω να εκφράσω δημόσια τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στους κληρονόμους του αείμνηστου Ευσταθίου Χωριανόπουλου, κ. Ιωάννη Χωριανόπουλο, κ. Εμμανουήλ Σιδερή, κα Ειρήνη Σιδερή και κ. Ευστάθιο Σιδερή για τη δωρεά κατά πλήρη κυριότητα προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της διώροφης πατρικής τους οικίας για τη στέγαση του υπό ίδρυση Μουσείου «Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής – Ευστάθιος Χωριανόπουλος».
Η δημιουργία ενός χώρου για τον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου είναι ένας μεγάλος στόχος και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη απέναντι στους δωρητές και την κοινωνία της Κωμιακής. Η δωρεά του ακινήτου κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο θα καταστήσει ευχερέστερο το έργο τη ίδρυσης του Μουσείου, αναβαθμίζοντας πολιτιστικά αλλά και οικονομικά όχι μόνον την Κωμιακή αλλά και την ορεινή Νάξο.
Εκ μέρους όλων των δημοτών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστώ από καρδιάς τους κληρονόμους του Ευστάθιου Χωριανόπουλου, για την τεράστια προσφορά τους στο Δήμο και ιδιαίτερα στην Κοινότητα Κορωνίδας, καθώς το κτίριο αυτό θα συνεισφέρει στην πορεία των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Κωμιακής. Εύχομαι η δωρεά αυτού του εξαιρετικά σημαντικού περιουσιακού στοιχείου να βρει μιμητές, δίνοντας την ευκαιρία στο Δήμο μας να αναπτύξει πολύπλευρες δράσεις καθ’ όλο το κοινωνικό και πολιτιστικό καλεντάρι του“.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*