Συνέντευξη με τη Μαρία Πολυκρέτη: «Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη την προβολή του αγαπημένου μας νησιού» (video)

Newsroom
19/10/2022 16:52
 
 
 

 

«Σημείο αναφοράς» ολόκληρης της ζωής της χαρακτήρισε το Κτήμα Κάμπονες η Μαρία Πολυκρέτη, η οποία θέλησε – μέσω της εκδήλωσης «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» – να δώσει πίσω ένα μέρος της αγάπης που πήρε από τον συγκεκριμένο τόπο…

Η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε στο naxostimes.gr για τη μαγική «βραδιά κάτω από την ελιά» που όπως αποκάλυψε θα αποτελέσει θεσμό, για το μεσαιωνικό κτήμα Κάμπονες αλλά και για τις επόμενες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται, με επίκεντρο πάντα τη Νάξο και στόχο την προβολή του νησιού.

Σύμφωνα με την κα Πολυκρέτη, η ιδέα της εκδήλωσης «φυτεύτηκε» κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού τριημέρου στον Καλόξυλο και βρήκε πρόσφορο έδαφος για την υλοποίησή της, αφού στο Κτήμα Κάμπονες (που είναι «η ψυχή» της, όπως είπε) ελιές από 600 έως 2.500 ετών αποτελούν τα ζωντανά «μνημεία» μιας αλλοτινής κοινωνικής ζωής.

Η δραστήρια επιχειρηματίας Μαρία Πολυκρέτη «μοιράζεται» μαζί με τον σύζυγό της, Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη τις προσπάθειες χρόνων για την ανάδειξη της Νάξου στο εξωτερικό ως luxury προορισμού και παρόλο που είναι ευχαριστημένη από το, μέχρι τώρα, αποτέλεσμα, υποστηρίζει ότι «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο». Γι’ αυτό και συνεχίζουν «με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη» την προβολή του αγαπημένου τους νησιού, μέσα από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, παράδοση, ιστορία και κουλτούρα που αυτό διαθέτει. «Δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς να στηρίζεται στις ρίζες σου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια βραδιά κάτω από την ελιά

Η κα Πολυκρέτη επιλέγει προσεκτικά τους συνεργάτες της, προκειμένου να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα που επιθυμεί, ενώ έχει ήδη «στα σκαριά» τις επόμενες εκδηλώσεις, με επίκεντρο πάντα τη Νάξο και τους κατοίκους της. Μάλιστα, θεωρεί πολύ σημαντική την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων, ειδικά των νησιών, καθώς και την παροχή ευκαιριών προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους έφηβους της Νάξου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι φωτογραφίας αποκλειστικά για εκείνους.

(Visited 871 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*