VIDEO-Νάξος: Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου (φώτος)

Newsroom
28/10/2022 16:14
 
 
 

 

Με τη μαθητική παρέλαση στην κεντρική παραλιακή οδό, κορυφώθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Χώρα της Νάξου.

Με τον καλό καιρό σύμμαχο, πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική παραλιακή οδό, καμάρωσαν και καταχειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλασαν με υπερηφάνεια.

Στις 10:30 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με την παρουσία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών, των σημαιοφόρων και παραστατών κάθε σχολείου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτών.

Κατάθεση στεφάνων

 

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους: δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, έπαρχο Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη, Εκπρόσωπο των Δικαστικών Αρχών, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων, εκπρόσωπο των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπο Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπρόσωπο των Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος», 1ου και 2ου Γυμνασίου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, Ειδικού Σχολείου, 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου καθώς και η εκπρόσωπος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κ. Καπαρέλη, σύζυγος θύματος πολέμου Αντωνίου Καπαρέλη.

Παρόντες επίσης στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων ήταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, αντιδήμαρχοι, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νάξου Μανώλης Πολυκρέτης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκούφας, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις Κυκλάδες Γιάννης Βλασερός, πρόεδροι νομικών προσώπων και εκπρόσωποι φορέων.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε με γλαφυρό τρόπο από την Κυριακή Βασιλάκη, αριστούχο μαθήτρια της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» κατά το σχολικό έτος 2021-22, η οποία και καταχειροκροτηθηκε.Ο πατέρας Κωνσταντίνος Κύλης εκφώνησε τα ονόματα των ηρώων της Νάξου που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του 1940.

Παρέλαση

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών.

Την παρέλαση συνόδευσε η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου παιανίζοντας πατριωτικά εμβατήρια.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τη Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα» στην κεντρική πλατεία στην παραλία, εκδήλωση όμως που δεν τίμησαν με την παρουσία τους οι επίσημοι.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ακολούθησε κέρασμα στο δημαρχιακό μέγαρο.

(Visited 1.232 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*