World Travel Market: Η Νάξος ένας από τους τρεις πρωτοποριακούς προορισμούς της Ελλάδας – 7500€ για τη συμμετοχή του δήμου στην έκθεση

Newsroom
07/11/2022 18:05
 
 
 

 

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market (WTM) 2022 που θα πραγματοποιείται από τις 7 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2022 στο Λονδίνο, συμμετέχει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Για τον λόγο αυτό, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 31ης Οκτωβρίου (ως μοναδικό θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση μετακίνησης στο Λονδίνο του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά και του μέλους της Τουριστικής Επιτροπής Μανώλη Κορακίτη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο στην Έκθεση.

Το ποσό δαπάνης μετακίνησης που εγκρίθηκε είναι 7.500€ και – όπως αναφέρεται στην απόφαση – «αφορά στην αποζημίωση των δαπανών μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσίας στο εξωτερικό [εκπροσώπηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM) 2022], διότι κρίνεται επιβεβλημένη και προς το συμφέρον του Δήμου».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος για τη συμμετοχή του στην έκθεση, «η αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά, τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής Τουρισμού και τη στήριξη ειδικών, θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες επαφές με δημοσιογράφους, bloggers, instagramers και επαγγελματίες του τουρισμού με στόχο την ανάδειξη και ενημέρωση σχετικά με το πολυδιάστατο τουριστικό “προϊόν” του προορισμού, με έμφαση σε ειδικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία, το φυσικό κάλλος, τις δραστηριότητες, την ιστορική κληρονομιά, τον πολιτισμό, τον γαμήλιο τουρισμό κ.λπ.».

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί στο περίπτερο του ΕΟΤ σε επιλεγμένο κοινό με εκπροσώπους της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, το πιλοτικό πρόγραμμα “Smart Island”, που υλοποιείται για πρώτη φορά στη Νάξο από την Amazon Web Services, σε συνεργασία με πάνω από 20 εταιρείες και οργανισμούς και με την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ειδική παρουσίαση εντάσσεται σε κύκλο θεματικών παρουσιάσεων τριών πρωτοποριακών προορισμών της Ελλάδας, της Νάξου, της Αστυπάλαιας και της Χάλκης και διοργανώνεται από το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

*(φώτο: αρχείου)

(Visited 340 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*