Μανώλης Πολυκρέτης: Η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου «αραχνιάζει» σε κάποιο συρτάρι

Newsroom
10/11/2022 16:08
 
 
 

 

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση  του δήμου απέστειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης.

Ο κ. Πολυκρέτης κατακεραυνώνει τους αποδέκτες της επιστολής Δημήτρη Λιανό και Βαγγέλη Παντελιά, οι οποίοι αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων», η μελέτη για το οποίο παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και «αραχνιάζει» σε κάποιο από τα συρτάρια του δήμου.

Η ανοιχτή επιστολή του κ. Πολυκρέτη που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο δήμο:

Με αφορμή την οικονομική και ενεργειακή κρίση και την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, θεωρώ ότι είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να υλοποιηθεί το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» η μελέτη για το οποίο παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και «αραχνιάζει» σε κάποιο από τα συρτάρια του δήμου.

Από την αρχή της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, της οποίας και εγώ ήμουν μέλος, δεν ήταν λίγες οι φορές που ζήτησα να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, εισπράττοντας πάντα την αδιαφορία και την άρνηση τόσο του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λιανού, όσο και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Παντελιά, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να ζημιώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Με το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» ο Δήμος μας θα είχε εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων με την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου LED αλλά και ορθή διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού των νησιών μας αφού θα δίνονταν η δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης σε 24ωρη βάση και σε πραγματικό χρόνο, που θα επέτρεπε την άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση κάθε βλάβης, κάτι που δε συμβαίνει σήμερα που όπως είναι γνωστό καθημερινά δημιουργούνται προβλήματα blackout στο δημοτικό φωτισμό.

Με το έργο αυτό ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα έβγαινε πολλαπλά κερδισμένος, καθώς εκτός του ότι θα εξοικονομούσε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που δαπανά για τις ανάγκες προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων στο σύνολο των νησιών για την κάλυψη του δημοτικού φωτισμού, επιπλέον θα διασφάλιζε χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πολίτες με τη μείωση των δημοτικών τελών.

κ. Λιανέ,

σας καλώ ακόμα και σήμερα να αφήσετε στην άκρη την άρνηση και τους εγωισμούς και να συμπεριφερθείτε όπως αρμόζει σε ένα Δήμαρχο που αγαπάει τον τόπο του.

Έστω και λίγο πριν τη λήξη της θητείας σας, καταθέστε πρόταση ώστε ο δήμος μας να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας με ανταποδοτικό όφελος στους δημότες μας, τη μείωση των δημοτικών τελών.

Η απλή αντικατάσταση κάποιων τυχαίων λαμπτήρων με LED που κάνετε το τελευταίο διάστημα, δεν είναι τίποτα άλλο από μία πρόχειρη λύση που μαρτυρά για ακόμα μία φορά ότι έχετε έλλειψη από όραμα για τα νησιά μας.

Μανώλης Πολυκρέτης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 

(Visited 131 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.