Αεροδρόμιο Νάξου: Ένας και μοναδικός οδηγός-πυροσβέστης με 24ωρη βάρδια 7 ημέρες την εβδομάδα!

aerodromio naxou sima 1
Newsroom
14/11/2022 21:57
 
 
 

 

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο αεροδρόμιο της Νάξου υπηρετεί ένας και μοναδικός οδηγός-πυροσβέστης ο οποίος είναι αναγκασμένος να δουλεύει όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό και χωρίς άδεια.

Ο μοναδικός υπάλληλος είναι αγανακτισμένος τη στιγμή που καλείται να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καλύψει όλες τις βάρδιες σε 24ωρη βάση και όλες τις μέρες της εβδομάδας και φυσικά δεν μπορεί να μετακινηθεί εκτός νησιού …όπως δεν του επιτρέπεται ούτε καν να αρρωστήσει.

Όπως είναι γνωστό, για λόγους ασφαλείας σε κάθε αεροδρόμιο της χώρας κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης των αεροσκαφών, πρέπει να βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδιαδρόμου πυροσβεστικό όχημα, έτοιμο να επέμβει σε περίπτωση ατυχήματος.

Τι θα γίνει λοιπόν εάν κάτι συμβεί και δεν μπορέσει να πάει στη δουλειά του ο μοναδικός οδηγός-πυροσβέστης του αεροδρομίου Νάξου; Το πιο πιθανό είναι να κλείσει το αεροδρόμιο και να ματαιωθούν οι πτήσεις όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και στο αεροδρόμιο Μήλου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γνωρίζει το θέμα αφού από τις 27 Οκτωβρίου έχει σταλεί έγγραφο από τον προϊστάμενο του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου που ζητά τη μετακίνηση οδηγού-πυροσβέστη.

Τι αναφέρει το έγγραφο του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου προς την ΥΠΑ

«Παρακαλούμε για τη μετακίνηση υπαλλήλου κλάδου οδηγών-πυροσβεστών για την ενίσχυση του μοναδικού οδηγού που υπηρετεί στον Αερολιμένα Νάξου, γνωρίζοντάς σας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι σε 24ωρη βάρδια καθημερινά, χωρίς να έχει μία μέρα ανάπαυσης.
Ο Αερολιμένας δέχεται προγραμματισμένες πτήσεις επτά ημέρες την εβδομάδα και συχνές ενεργοποιήσεις – παραστάσεις για εξυπηρέτηση πτήσεων ΕΚΑΒ».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του naxostimes.gr στο αεροδρόμιο της Νάξου θα έπρεπε να υπηρετούν τουλάχιστον τρεις οδηγοί-πυροσβέστες και σε καμία περίπτωση ένας, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι το Μάρτιο).

(Visited 796 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*