Νάξος: Με λαμπρότητα και όλες τις τιμές θα γιορταστεί φέτος η Παναγία η Χρυσοπολίτισσα (πρόγραμμα)

Newsroom
17/11/2022 12:11
 
 
 

 

Την πολιούχο της Παναγία Χρυσοπολίτισσα γιορτάζει την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου η Χώρα της Νάξου, ημέρα που έχει θεσπιστεί τοπική αργία.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο εορτασμός της Παναγίας θα γίνει φέτος με όλες τις τιμές, λιτανεία ανά την πόλη αλλά και με την παρουσία, εκτός του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, του Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας κ. Μελίτωνα και του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου.

Την Κυριακή το βράδυ, ο εσπερινός θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό ναό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στο παρεκκλήσι.

Τη Δευτέρα το πρωί οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, ανά την πόλη της Χώρας Νάξου.

Το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού όπως ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Παροναξίας:

Παρακαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της μεγάλης Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, (21 Νοεμβρίου), κατά την οποία εορτάζει η Πολιούχος της Χώρας Νάξου «Παναγία Χρυσοπολίτισσα» και έχει θεσπιστεί η ημέρα αυτή ως τοπική αργία (Β/Δ ΦΕΚ Α’. 34/20-2-1953), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

18:30 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα πραγματοποιηθεί λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας από το Μητροπολιτικό Ναό στο Παρεκκλήσιο Αυτής και ευθύς αμέσως θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. (Απόδειπνο, Παρακλητικός Κανών, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

07:00 Λιτανευτική μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Παρεκκλήσι Χρυσοπολίτισσας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και έναρξη του Όρθρου.

08:30 Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας κ. Μελίτωνος, συλλειτουργούντων του του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

11:00 Λιτάνευση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας ανά την πόλη.

(Visited 1.230 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*