Naxos Photo Lab: Η τέχνη της φωτογραφίας μέσα από τα μάτια των εφήβων της Νάξου (video+φώτος)

Naxos Photo Lamp
Newsroom
18/11/2022 23:14
 
 
 

 

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ξεκίνησε το Naxos Photo Lab, μια ακόμη σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία της επιχειρηματία τουρισμού Μαρίας Πολυκρέτη, η οποία απευθύνεται στους εφήβους της Νάξου ηλικίας 13-18 ετών.

Naxos Photo Lamp

Όντας η ίδια μητέρα ενός ταλαντούχου κοριτσιού που έχει ήδη εκδηλώσει την καλλιτεχνική του φύση, η Μαρία Πολυκρέτη γνώριζε από πρώτο χέρι ότι τα παιδιά του νησιού – δυστυχώς – δεν απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες δημιουργικής απασχόλησης με τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων.

»

Naxos Photo Lamp

Για τον λόγο αυτό – κι έπειτα από την επιτυχημένη συνεργασία που είχε με το Athens Photo World για την εκδήλωση «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» – αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή των έμπειρων και καταξιωμένων συνεργατών του προκειμένου να προσφέρει στους εφήβους της Νάξου την ευκαιρία να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας, ως έναν τρόπο προσωπικής έκφρασης και αποτύπωσης της πραγματικότητας μέσα από τα δικά τους μάτια – κάτι που ήδη κάνουν τραβώντας φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα και αναρτώντας τες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Naxos Photo Lamp »Naxos Photo Lamp

Το Naxos Photo Lab «άνοιξε τις πόρτες του» το περασμένο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου, με τα παιδιά να δηλώνουν ενθουσιασμένα από τη συμμετοχή τους σε ένα τόσο δημιουργικό project.

»Τα παιδιά μετά το θεωρητικό μάθημα προχώρησαν …στην πράξη με μια βόλτα στην Πορτάρα όπου φωτογράφησαν «ότι τους έκανε εντύπωση», όπως τους είπε η δασκάλα τους.

»

»

Το ίδιο χαρούμενη εμφανίστηκε και η πρώτη «μέντοράς» τους Χριστίνα Καλλιγιάννη, τόσο για την ενεργή συμμετοχή τους, όσο και για τη «δίψα» τους να μάθουν όσα περισσότερα μπορούσαν για τη φωτογραφία.

Όπως εξήγησε μάλιστα, η κα Καλλιγιάννη, κάθε μήνα ένας φωτογράφος του Athens Photo World θα επισκέπτεται τη Νάξο και θα εκπαιδεύει τα παιδιά του Naxos Photo Lab σε τεχνικές και «μυστικά» της φωτογραφίας.

 

«Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια όρεξη. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια και η διοργάνωση μιας καλλιτεχνικής έκθεσης με τις φωτογραφίες των παιδιών σε Αθήνα και Νάξο το καλοκαίρι του 2023. Πήραμε χαρά από τη χαρά τους και ενθουσιασμό από τον ενθουσιασμό τους. Τα παιδιά είναι προτεραιότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Πολυκρέτη.

Info
*Η συμμετοχή στο Naxos Photo Lab είναι δωρεάν και οι εγγραφές συνεχίζονται στα τηλέφωνα 698 600 3069 και 698 348 2551

*Οι ημερομηνίες των επόμενων workshops είναι:
10 – 11 Δεκεμβρίου 2022
7 – 8 Ιανουαρίου 2023
25 – 26 Φεβρουαρίου 2023
25 – 26 Μαρτίου 2023
8 – 9 Απριλίου 2023

*Οι ώρες των workshops θα είναι 11:00 – 13:00 και κατόπιν συνεννόησης με τα παιδιά

Naxos Photo Lamp Naxos Photo Lamp Naxos Photo Lamp Naxos Photo Lamp

(Visited 751 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*