VIDEO-Νάξος: Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η γιορτή της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας στη Χώρα (φώτος)

Παναγία Χρυσοπολίτισσα
Newsroom
21/11/2022 18:29
 
 
 

 

Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε η Χώρα της Νάξου την πολιούχο της, Παναγία Χρυσοπολίτισσα.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο εορτασμός των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, φέτος έγινε με όλες τις τιμές, λιτανεία σε δρόμους της πόλης αλλά και την παρουσία του Μητροπολίτη Φιλαδέλφειας κ. Μελίτωνα, του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα

Την Κυριακή το βράδυ, ο εσπερινός τελέστηκε στο Μητροπολιτικό ναό και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στο παρεκκλήσι.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία ΧρυσοπολίτισσαΤη Δευτέρα το πρωί οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, σε δρόμους της Χώρας Νάξου.

Τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που υπηρετούν την Πατρίδα σε όλα τα μέτωπα με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα Τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που υπηρετούν την Πατρίδα σε όλα τα μέτωπα με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα Τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που υπηρετούν την Πατρίδα σε όλα τα μέτωπα με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου συμμετείχε στους εορτασμούς που με ευλάβεια και πίστη άναψαν ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, αντιδήμαρχοι ο πρόεδρος της Χώρας Μάκης Μαυρογιάννης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα

Παρόντες επίσης ήταν και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες με σημαιοφόρους και παραστάτες από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Παναγία Χρυσοπολίτισσα

Παναγία Χρυσοπολίτισσα

Να υπενθυμίσουμε ότι η γιορτή της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας αποτελεί τοπική αργία στη Χώρα Νάξου.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερες φωτογραφίες

Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα Παναγία Χρυσοπολίτισσα

(Visited 1.147 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*