Δριμεία επίθεση Μαυρομμάτη κατά της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων για τη μη συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο (video)

Newsroom
29/11/2022 22:13
 
 
 

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Φώτης Μαυρομμάτης κατά της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί λόγω μη απαρτίας. Τους κατηγόρησε για εσκεμμένο «show», «πασαρέλα» αλλά και για αλαζονική και εκβιαστική συμπεριφορά.

Η προγραμματισμένη για την Τρίτη το βράδυ, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, αφού απουσίαζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Πολυκρέτης και Βούλα Μαργαρίτη, διαμαρτυρόμενοι για την επιμονή του κ. Φώτη Μαυρομμάτη οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Μάλιστα οι παραπάνω 16 δημοτικοί σύμβουλοι, τη Δευτέρα, απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που τον ενημέρωναν για τη μη συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο εφόσον αυτό θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και όχι διά ζώσης.

Μαυρομμάτης: Νομίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι πασαρέλα για να φωτογραφηθούν

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7:20 το βράδυ και αμέσως μετά την καταμέτρηση των παρόντων (συμμετείχαν μόνο οι 11 σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και ο δήμαρχος), το λόγο πήρε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στους απόντες δημοτικούς συμβούλους σημειώνοντας ότι πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ για τη μη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. «Αυτό το έκαναν για να κάνουν show. Νομίζουν ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι για να κάνουν πασαρέλα να φωτογραφηθούν και να βιντεοσκοπηθούν. Όσα αναφέρουν είναι δικαιολογίες και κροκοδείλια δάκρια. Αυτό που ήθελαν να αποδείξουν είναι ότι είναι πλειοψηφία» είπε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ενώ θα μπορούσε να συγκαλέσει αύριο τη συνεδρίαση ως έκτακτη και κατεπείγουσα η ίδια πρόσκληση έχει ήδη εκδοθεί για τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα κι αν πάλι δεν συμμετέχουν θα σταλεί μια τρίτη πρόσκληση για συνεδρίαση με τα ίδια θέματα, όπου θα μπορούν να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων εφόσον θα είναι παρόντες.

«Το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται»

«Δεν εκβιάζω και δεν εκβιάζομαι και πάντοτε αυτό που θέλω είναι να εφαρμόζω το νόμο. Το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται και δεν κάνει δεκτές συμπεριφορές αλαζονείας. Δεν είναι όμηρος κανενός» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του και πρόσθεσε ότι και η δική του βούληση είναι να γίνονται διά ζώσεις οι συνεδριάσεις «όταν όμως το επιτρέπουν οι συνθήκες». Γνωστοποίησε επίσης ότι η συνεδρίαση γίνεται με τηλεδιάσκεψη επειδή κάποιοι υπάλληλοι -που έχουν συχνή επαφή με μέλη του δημοτικού συμβουλίου- έχουν νοσήσει με κορωνοϊό.

Σημείωσε τέλος ότι η επιστολή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων, δεν έχει τις υπογραφές τους και δεν πρωτοκολλήθηκε όπως θα έπρεπε ώστε να την παραλάβει επίσημα ο ίδιος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «10 μήνες και 9 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή έχουν την πλειοψηφία …προσπαθούν να δημιουργούν προσχώματα».

Δημήτρης Λιανός: Στόχος τους είναι να μη λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο

Το λόγο πήρε και ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα είπε ότι στόχος της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων είναι να μη λειτουργήσει το δημοτικό συμβούλιο. «Στην πορεία και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα προκαλούνται τέτοιες ενέργειες για να μη γίνονται συμβούλια ώστε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων.

(Visited 567 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*