Να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για χωράφια στη Νάξο ζήτησε ο Πολυκρέτης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Newsroom
02/12/2022 22:07
 
 
 

 

Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη στη Νάξο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και το αίτημα που του έθεσε, εξέδωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης.

Ο κ. Πολυκρέτης ζήτησε από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για ακίνητα (χωράφια) που μοιράστηκαν μετά την κατοχή σε αγρότες στα χωριά Μέλανες, Εγκαρές κ.ά. τα οποία “διατείνεται” το Ίδρυμα “Τίμιος Σταυρός” ότι του ανήκουν.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ευχαρίστως δέχτηκε την πρόταση του Μανώλη Πολυκρέτη και εντός των επόμενων ημερών, ο φάκελος, θα παραδοθεί στα χέρια του.

Η πλήρης ανακοίνωση του κ. Πολυκρέτη:

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε στη Νάξο την Τετάρτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, συνόδεψε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Πολυκρέτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δέσμευση του Υπουργού να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού, αλλά και για τη βούλησή του να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την δημοπράτηση μελετών για τα δίκτυα του Φράγματος.

Πολυκρέτης Γεωργαντάς

 

Να επισημανθεί ότι ο κ. Πολυκρέτης γνωρίζοντας την τεράστια σημασία του Φράγματος αυτού, έχει επισκεφτεί τρεις φορές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα.

Ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης μεταξύ άλλων συμμετείχε και στη σύσκεψη του Υπουργού κ. Γεωργαντά με παραγωγικούς φορείς του νησιού, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων άδραξε την ευκαιρία και έθεσε ένα πολύ σημαντικό θέμα στον Υπουργό, το οποίο απασχολεί πολλές οικογένειες του νησιού.

Πολυκρέτης Γεωργαντάς

Ο κ. Πολυκρέτης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Γεωργαντά ώστε να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς για κάποια χωράφια σε περιοχές όπως οι Μέλανες, Εγγαρές κ.ά. όπου οι άνθρωποι στους οποίους ανήκουν, δεν έχουν μέχρι σήμερα τίτλους ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος είπε:

«Αμέσως μετά την κατοχή, όταν οι Γερμανοί έφυγαν από τη Νάξο, κάποια χωράφια έμειναν στον «αέρα», τα οποία λίγο αργότερα, το τότε Υπουργείο Γεωργίας τα δώρισε στους κατοίκους των γύρω περιοχών χωρίς όμως να δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι άνθρωποι, που από τότε τους ανήκουν, τα καλλιεργούν -κυρίως με ελαιόδεντρα- τα δηλώνουν κανονικά στο Ε9 και καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ τους. Ωστόσο όμως, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν όπως θα ήθελαν, ούτε να κάνουν περαιτέρω εργασίες μέσα σε αυτά, φοβούμενοι ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα χάσουν, αφού υπάρχει κάποιο Ίδρυμα που ονομάζεται «Τίμιος Σταυρός» το οποίο διατείνεται ότι του ανήκουν.
Εγώ, έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό και ετοιμάζω ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση και θα ήθελα, σε λίγες ημέρες που θα τον έχω ολοκληρώσει, να τον φέρω στο γραφείο σας ώστε να εξεταστεί από τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου σας και επιτέλους να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας για τα ακίνητά τους».

Πολυκρέτης Γεωργαντάς

Ο Υπουργός κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ευχαρίστως δέχτηκε την πρόταση του Μανώλη Πολυκρέτη και εντός των επόμενων ημερών, ο φάκελος, θα παραδοθεί στα χέρια του Υπουργού ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ιδιοκτησίες των ακινήτων.

(Visited 545 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*