«Πνίγηκε» η ανατολική Νάξος – Ώρες αγωνίας έζησαν κάτοικοι του Δανακού (video+φώτος)

Newsroom
08/12/2022 18:37
 
 
 

 

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Νάξου, η οποία επλήγη από ακραία τοπικά καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δύο οχήματα κι ένα δίκυκλο παρασύρθηκαν στη θάλασσα. Το ένα από τα οχήματα ανασύρθηκε με τη βοήθεια ιδιωτικού μηχανήματος, ενώ επιστρατεύτηκαν δύτες για τον εντοπισμό του δεύτερου οχήματος και του δίκυκλου.

 

Αδιάβατος ο δρόμος

Μια μικρή «Οδύσσεια» έζησαν σήμερα νωρίς το πρωί κάτοικοι του Δανακού. Όπως περιέγραψε στο naxostimes.gr η κα Δέσποινα Χάλκου, βροχή έπεφτε ασταμάτητα από τις 3 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα η συνηθισμένη διαδρομή προς Λιγαρίδια και πιο συγκεκριμένα προς Κανάκι να είναι απροσπέλαστη για τα αυτοκίνητα, ακόμη και τα αγροτικά. Κι αυτό γιατί είχε καλυφθεί από ογκώδεις πέτρες και μπάζα που είχαν «κατέβει» από το βουνό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ ένας ορμητικός χείμαρρος είχε καταστήσει ριψοκίνδυνη την όποια απόπειρα διέλευσης.

Για καλή τους τύχη, στο σημείο μαζί τους ήταν και ο κ. Δημήτρης Βάσιλας, ο οποίος προσπάθησε με τα χέρια του να μετακινήσει κάποιες πέτρες και να φτιάξει προσωρινά περάσματα για τα αυτοκίνητα. Όπως είπε η κα Χάλκου, μετά τις δικές τους προσπάθειες, στις 8 το πρωί επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του Δανακού προκειμένου να ενημερώσει με τη σειρά του τον Δήμο και να στείλει κάποιο μηχάνημα για να τους βοηθήσει, κάτι που – όπως είπε – δεν έγινε ποτέ.

«Όσες φορές κι αν πήραμε τηλέφωνο, μας έλεγαν το ίδιο πράγμα. Το μηχάνημα είναι στον δρόμο, έρχεται. Όταν σταμάτησε λίγο η βροχή, ο Δημήτρης προσπάθησε πάλι με τον ίδιο τρόπο. Έριχνε πέτρες, έτσι ώστε να κάνει ένα πιο εύκολο δρομάκι για να περάσουμε να φύγουμε. Εκείνος έφυγε, αλλά εγώ προτίμησα να περιμένω, αφού μας είπαν ότι έρχεται το μηχάνημα. Σας πληροφορώ ότι πήγε 12:30 και δεν είχε έρθει κανείς. Έτσι, με πάρα πολύ άγχος και αγωνία, πέρασα με το καινούριο αυτοκίνητο μου πάνω σε αυτό το δρομάκι, αφού είδα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει κάποιος» δήλωσε στο naxostimes.gr η κα Χάλκου, η οποία προχώρησε ακόμη και σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να καταφέρει να βρει βοήθεια.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δύο μηχανήματα έργου (JCB) του Δήμου ξεκίνησαν την αποκατάσταση των ζημιών σε αγροτικούς χωματόδρομους, καθώς και στον δρόμο Δανακός – Λυγαρίδια, με την Υπηρεσία Ύδρευσης να βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να επιδιορθώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο Ύδρευσης.

Γιάννης Μαργαρίτης: «Από το πρωί στην πρώτη γραμμή»

«Από το πρωί στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της έντονης βροχόπτωσης μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σιδέρη, τον Πρόεδρο Απειράνθου Μανώλη Αυγερινό, τα παιδιά της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής […] Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας η διέλευση να γίνεται με προσοχή» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Έπαρχος Γιάννης Μαργαρίτης.

Ο κ. Μαργαρίτης επιβεβαίωσε ότι, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή Μουτσούνα μέχρι Κανάκι και Λιγαρίδια προς Δανακό, παρασύρθηκαν φερτά στο δρόμο, δύο αυτοκίνητα και ένα δίκυκλο κατέληξαν στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν οχήματα και πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες.

(Visited 2.780 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*