Νάξος: Άγριες κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ Πολυκρέτη, Λιανού και Μαυρομμάτη (video)

Newsroom
12/12/2022 00:25
 
 
 

 

Για τα καλά έχει αρχίσει να ζεσταίνεται το προεκλογικό κλίμα με τις κόντρες των υποψηφίων να μεταφέρονται και στο δημοτικό συμβούλιο.

Μπορεί από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής να έλειπαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, διαμαρτυρόμενοι επειδή οι συνεδριάσεις εξακολουθούν να διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, ωστόσο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης, ο οποίος ήταν παρών, άναψε τα αίματα και ήρθε σε πολιτική κόντρα τόσο με το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, όσο και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομμάτη, ο οποίος από την πλευρά του, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.

«Έχω αντιληφθεί ότι με κατηγορείτε δημόσια όπου βρεθείτε και αυτό θα πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε, γιατί γίνεστε περίγελος» είπε στον Φώτη Μαυρομμάτη ο Μανώλης Πολυκρέτης με την έναρξη της συνεδρίασης.

Να διαγράψετε τον εαυτό σας!

Στη συνέχεια, ο κ. Πολυκρέτης αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ώστε να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσίαζαν για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, του είπε:
«Θα μπορούσατε να μιλήσετε στον καθένα ξεχωριστά και να του πείτε αυτό που θέλατε να πείτε. Εγώ ως αντιδήμαρχος ήμουν κάθε μέρα στο δήμο ενώ εσείς έρχεστε μία φορά το μήνα και έρχεστε και μας λέτε “θα σας διαγράψω”. Να διαγράψετε τον εαυτό σας! Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζετε. Να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους και να λειτουργείτε ως πρόεδρος έτσι όπως πρέπει να λειτουργείται».

«Δικαιώνομαι που είπα ότι βλέπετε το δημοτικό συμβούλιο ως πασαρέλα» απάντησε ο Φώτης Μαυρομμάτης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι αυτονόητο ότι θα εφαρμόζει το νόμο όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν τις συνεδριάσεις εκβιαστικά».

«Η επιστολή που δημοσιοποιήσατε δεν έκανε ούτε για σαΐτα» είπε σε άλλο σημείο και επανέλαβε ότι δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο Μανώλης Πολυκρέτης έβαλε την υπογραφή του σε ένα χαρτί «μαζί με αυτούς που μέχρι χθες τον κατέκριναν».

Μαυρομμάτης: «Σέβομαι την επιλογή σας κ. Πολυκρέτη» – Λιανός: «Εγώ δεν τη σέβομαι»

Ωστόσο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανέλαβε πολλές φορές ότι σέβεται την επιλογή του Μανώλη Πολυκρέτη να ανεξαρτητοποιηθεί και να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

«Την επίθεση στο πρόσωπο μου αρχίσατε να την κάνετε από τότε που σας είπα να πάτε να είστε υποψήφιος με το Λιανό» είπε ο Μανώλης Πολυκρέτης.

«Είναι δικαίωμα του καθένα να πράττει όπως θέλει. Δεν έχω το δικαίωμα να σας κρίνω…» συνέχισε ο κ. Μαυρομμάτης προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του δημάρχου Δημήτρη Λιανού.

«Γιατί απολογείστε κ. Μαυρομμάτη;» είπε ο Δ. Λιανός.
«Τον εκτιμώ και τον σέβομαι» είπε ο Φ. Μαυρομμάτης.
«Εγώ όχι, δε σέβομαι τις επιλογές του. Εκλέχτηκαν με τη σημαία του Λιανού και οι δύο (αναφέρονταν και στη Βούλα Μαργαρίτη που επίσης ήταν παρούσα στη συνεδρίαση) και τώρα σέρνονται για να μη διαγραφούν» σημείωσε ο δήμαρχος.

«Άσε τον τσαμπουκά… είσαι πολύ μικρός για να τα λες αυτά σε μένα. Του χρόνου, θα δεις που θα είσαι εσύ και που θα είμαι εγώ» του απάντησε ο Μανώλης Πολυκρέτης.

«Κάθε μέρα φτιάχνεις μύθους… Δε θα σε χαρακτηρίσω ο κόσμος κρίνει. Όταν σε στηρίζαμε στα νομικά σου θέματα ήταν καλά…» σημείωσε ο κ. Λιανός για να πάρει την απάντηση από το Μανώλη Πολυκρέτη: «Γιατί δεν ομολογείς ότι φοβόσουν να πας στο δικαστήριο και πήγαινα εγώ για σένα;».

Η κόντρες ωστόσο των παραπάνω συνεχίστηκαν και στις συζητήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Δείτε το video:

(Visited 1.567 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*