Επίτιμος δημότης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακηρύχθηκε ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος

Newsroom
13/12/2022 22:53
 
 
 

 

Επίτιμος δημότης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακηρύχθηκε ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή το βράδυ.

Τόσο ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όσο και ο αντιδήμαρχος Σχοινούσας κ. Νομικός μίλησαν για την τεράστια προσφορά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου στα νησιά του δήμου και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους γι αυτήν.

Ο Δημήτρης Λιανός ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δωρεά του κ. Μαρτίνου για την ανέγερση του Περιφερειακού Ιατρείου Σχοινούσας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους έκδοσης της οικοδομικής άδειας έργο που συνολικά κόστισε 414.778 ευρώ.

«Είναι αναμφισβήτητα ένα σπουδαίο και ζωτικής σημασίας έργο υποδομής για τη Σχοινούσα, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά τη δημόσια υγεία σε ένα από τα μικρά νησιά του Δήμου μας» σημείωσε ο δήμαρχος.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό ο κ. Κωνσταντίνος Μαρτίνος με επιστολή του στις 11 Οκτωβρίου 2022, έχει εκδηλώσει την πρόθεση του να προβεί εκ νέου σε δωρεά προς το δήμο αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά, το κόστος εκπόνησης όλων των μελετών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στη Σχοινούσα. Το κόστος εκπόνησης των παραπάνω μελετών, σχεδίων και τευχών προϋπολογίζεται στο ποσό των 80.000 ευρώ. Η πρόταση και αυτής της δωρεάς έγινε δεκτή από το δήμο με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λιανός η ανακήρυξη του κ. Μαρτίνου σε επίτιμο δημότη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί και σε ειδική τελετή όπου θα του αποδοθεί τιμητική πλακέτα.

«Είναι τύχη για τη Σχοινούσα, που ήρθε στο νησί μας, το αγάπησε και τον αγαπήσαμε κι εμείς. Τον νιώθουμε ως δικό μας άνθρωπο» είπε ο κ. Νομικός περιγράφοντας τα αισθήματα των Σχοινουσιωτών για τον Κωνσταντίνο Μαρτίνο.

«Είναι τιμή μας που ο Κωνσταντίνος Μαρτίνος είναι ένας από εμάς» συμπλήρωσε και ζήτησε η εκδήλωση που προανήγγειλε ο δήμαρχος για την ανακήρυξη του κ. Μαρτίνου σε επίτιμο δημότη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να πραγματοποιηθεί στη Σχοινούσα.

(Visited 1.053 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*