Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Χριστουγεννιάτικες δράσεις, απολογισμός και στόχοι για το νέο έτος

Newsroom
17/12/2022 12:53
 
 
 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου με τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις που έχει προγραμματίσει για την περίοδο των εορτών, αλλά και τον απολογισμό δράσεων του Συλλόγου και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η τοπική αγορά, όπως και όλη η χώρα, έχει εισέλθει στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη σεζόν.
Συγκεκριμένα, έχουμε προγραμματίσει για την περίοδο των εορτών τις παρακάτω δράσεις/εκδηλώσεις:

1. Στολισμός πάρκου έξω απ τα γραφεία του συλλόγου – ενεργοποίηση συστήματος μουσικής στην οδό Παπαβασιλείου κλπ.
2. Τοποθέτηση ειδικών καλαθιών σε Super Markets και Mini Markets με σκοπό την συλλογή τροφίμων προς τα «γεύματα αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας.
3. Εκδήλωση με barbeque, κρασάκι και μουσική την παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του συλλόγου (εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες).

διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Είναι όμως και η κατάλληλη στιγμή για απολογισμό δράσεων και οριοθέτηση στόχων ενόψει και του νέου έτους.
Έπειτα από μια μακρά, παρατεταμένη σε διάρκεια περίοδο οικονομικής κρίσης, την οποία ο εμπορικός κόσμος αισθάνθηκε σε όλο το εύρος της πιθανόν και περισσότερο από άλλους τομείς δραστηριότητας και κομμάτια της κοινωνίας μας, τη χρονιά που διανύουμε και τελειώνει σε λίγες ημέρες άρχισε να αχνοφαίνεται μια αχτίδα φωτός για την αρχή του τέλους και οι ελπίδες για καλύτερες ημέρες/σεζόν/ έτη αναπτερώθηκαν.
Το διεθνές μακρό-οικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο και οι παράγοντες αποσταθεροποίησης δεν παύουν να υφίστανται (πόλεμος στην Ουκρανία, αυξημένες τιμές ενέργειας κ.α.). Ιδιαίτερα στο νησί μας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και το ευμετάβλητο περιβάλλον της τουριστικής βιομηχανίας οι κραδασμοί κάθε διακύμανσης είναι έντονοι. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν οι ευκαιρίες και ευνοϊκές συνθήκες που πάντα παρουσιάζονται για να τεθούν οι βάσεις μιας σταθερής, υγιούς οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο.
Απαραίτητη προϋπόθεση να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας τις εξελίξεις και να μην τις παρακολουθούμε αμέτοχοι.

Συνεχίζοντας την μακρά ιστορία του μεγαλύτερου ΕμποροΕπαγγελματικού συλλόγου των Κυκλάδων, τιμώντας το έργο και την παρακαταθήκη των προηγούμενων διοικήσεων και την παράδοση που θέλει τον εμπορικό κόσμο πρωταγωνιστή στην πρόοδο της κοινωνίας, το παρών Δ.Σ. ευελπιστεί μέσω των δραστηριοτήτων του, που ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω:

– Με συνεχείς παρεμβάσεις με επιστολές, συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις, συμμετοχές σε συνεδριάσεις, ομιλίες, συμβούλια τοπικά και εθνικά, επικοινωνία και ομαλή συνεργασία με την πανελλήνια ομοσπονδία, την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλόγους.
– Με την έως τώρα ανάσχεση της επέλασης των υπεραγορών τεραστίων διαστάσεων.
– Με την τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του καταστατικού μας, μετατρέποντας το σε ένα πολυεργαλείο ανάπτυξης του συλλόγου και των συμφερόντων των μελών μας.
– Με την εκκαθάριση και διασταύρωση των ενεργών μελών, εκσυγχρονισμό της μεθόδου πληρωμών συνδρομών μελών και εξόδων αυξάνοντας κατακόρυφα το επίπεδο διαφάνειας στα οικονομικά του συλλόγου.
– Με το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου πραγματοποιώντας δωρεές ιατρικών μηχανημάτων στο Κ.Υ. – Νοσοκομείο Νάξου, προσφορές ιατροφαρμεκευτικού υλικού σε πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, συλλογή και προώθηση τροφίμων στην Ι. Μ. Παροναξίας για τα «γεύματα αγάπης» και πολλά άλλα, να συνεχίσει να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μελών.

Στην προσπάθεια μας αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να απέχουμε από πρόσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Να μην αποπροσανατολιζόμαστε αλλά να έχουμε κατά νου την συνολική εικόνα, το όφελος του συνόλου των μελών μας και κατά επέκταση της τοπικής κοινωνίας. Να θέσουμε σταθερά τις βάσεις τόσο για το παρών όσο και για το μέλλον με στρατηγική και μακροχρόνιο σχεδιασμό.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας γιατί είστε όλοι απαραίτητοι και πρέπει να είναι όλοι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια.

Ευελπιστούμε σε καλύτερο μέλλον και ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

(Visited 128 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*