Ενημέρωση από τον Εμποροεπαγγελματικό Νάξου για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις των νησιών

Newsroom
17/12/2022 13:10
 
 
 

 

Ανακοίνωση για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις των νησιών εξέδωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες να καταβληθούν οι οφειλόμενες πιστώσεις προς τους δικαιούχους».

Επίσης σημειώνει ότι «Η συγκεκριμένη πληρωμή, θα αφορά οφειλές που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το έτος 2022, που αφορά φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου».

Η πλήρης ανακοίνωση:

Σε ενημερωτικό δελτίο τύπου πληροφορούμαστε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση σχετικά με την καταβολή του οφειλόμενου μεταφορικού ισοδύναμου, ύψους 25 εκατ. ευρώ, σε περίπου 10.000 επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου το οποίο αφορά το Β΄ 6μηνο του έτους 2021.

Μετά από συνάντηση μεταξύ του κ. Ιωάννη Βρούτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη έχουμε την ενημέρωση σχετικά με την καταβολή του οφειλόμενου μεταφορικού ισοδύναμου ότι την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε τις συγκεκριμένες χρηματικές πιστώσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με τη σειρά του θα τις προωθήσει άμεσα προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να εξοφληθούν οι 10.000 περίπου επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Μεταξύ των τριών Υπουργείων υπάρχει ο συντονισμός έτσι ώστε μέσα στις επόμενες ημέρες να καταβληθούν οι οφειλόμενες πιστώσεις προς τους δικαιούχους.

Η συγκεκριμένη πληρωμή, θα αφορά οφειλές που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το έτος 2022, που αφορά φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*