Κυκλοφόρησε ο 11ος τόμος της επετηρίδας «ΝΑΞΙΑΚΑ»

Newsroom
20/12/2022 18:22
 
 
 

 

Ο 11ος τόμος της επετηρίδας «ΝΑΞΙΑΚΑ» εκδόθηκε από την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).

Ο τόμος αφιερώνεται στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Επιπροσθέτως, στον τόμο, γίνεται πολιτιστικός αποχαιρετισμός από το Δ.Σ. και την Επιτροπή Εκδόσεως -όπως αναφέρεται στον πρόλογο- εἰς αιώνιον μνημόσυνόν τους, στους αειμνήστους Μανώλη Μανωλά και Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη.

O 11ος τόμος είναι ανανεωμένος, τόσο στην «εξωτερική» του εμφάνιση (εξώφυλλα), όσον και στην «εσωτερική» του αντίστοιχη (αλλαγή στη γραμματοσειρά, στην εικόνα της πρώτης σελίδας, στη διαμόρφωση των επομένων, κ.λπ.).

Σε κάθε τόμο, έτσι και στον 11ο, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μελετήσει σημαντικά πρωτο-εκδιδόμενα επιστημονικά πονήματα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις μόνιμες στήλες, αλλά και νέες θεματικές ενότητες οι οποίες αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές του πολιτισμού και της τοπικής παραδοσιακής κοινωνίας της Νάξου.

Η παρουσίαση του νέου τόμου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30, στην αίθουσα Ελλήνων Λογοτεχνών, οδός Γεναδίου 8 και Ακαδημίας, Αθήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τον 11ο τόμο των «ΝΑΞΙΑΚΩΝ» από:
• την Ομοσπονδία, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο, κ. Μανώλη Καλαϊτζή, τηλ.: 6944591561,
• τα βιβλιοπωλεία: ΖΟΟΜ, «ΠΑΛΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ» και «ΔΙΑΔΡΑΣΗ», στη Χώρα της Νάξου,
• το κατάστημα Γ. Δημητροκάλλη, Ναυαρίνου 24 & Ιπποκράτους, στην Αθήνα
• το κατάστημα Μάρκου Φρατζέσκου, Χρήστου Λαδά 24, στο Γαλάτσι.

(Visited 161 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*