Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στη Νάξο

Newsroom
26/12/2022 21:49
 
 
 

 

Στον αέρα και αντιμέτωποι με την απόλυση βρίσκονται οι τέσσερις υπάλληλοι της «Γενικής Ταχυδρομικής» στη Νάξο, αφού το υποκατάστημα στο νησί πρόκειται να μεταβιβαστεί και δεν γνωρίζουν αν μετά από αυτό θα χάσουν ή όχι τη δουλειά τους.

Αυτά αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τόσο στο naxostimes.gr όσο και σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της «Γενικής Ταχυδρομικής» στη Νάξο, οι οποίοι μάλιστα δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, ώστε να γνωρίζουν τι θα γίνει με τη δουλειά και τη ζωή τους καθώς και των οικογενειών τους.

«Για να ενημερωθούμε επίσημα από την διοίκηση για το αν ισχύει ή όχι αυτή η εξέλιξη της μεταβίβασης του υποκαταστήματος, δεν λάβαμε την παραμικρή απάντηση από τους υπεύθυνους» σημειώνουν αγανακτισμένοι.

Όπως δηλώνουν στο naxostimes.gr «Από αύριο και μέχρι νεωτέρας εμείς οι εργαζόμενοι, θα το κλείσουμε το υποκατάστημα της Νάξου, απεργώντας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την αντιμετώπιση της εταιρείας απέναντι μας. Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα γίνει η μεταβίβαση στους νέους ιδιοκτήτες. Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση γι αυτό. Άρα δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το εργασιακό μας μέλλον και τι περιθώρια έχουμε προκειμένου να βρούμε άλλη δουλειά, αν βρούμε…».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι, αναφέρουν:

Το τελευταίο διάστημα φήμες στο νησί ήθελαν τη μεταβίβαση του υποκαταστήματος της Γενικής Ταχυδρομικής Νάξου σε τρίτους.

Αυτό βέβαια εξηγεί και την πλήρη εγκατάλειψη από την εταιρία σε ότι αφορά και την ίδια τη λειτουργία του καταστήματος με ελλιπές προσωπικό, αδυναμία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και έγκαιρης ενημέρωσης των πελατών, καθυστερήσεις στις διανομές κ.λπ., αφού το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών, σύμφωνα και με τον όγκο δουλειάς που καθημερινά αυτό έχει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία, αλλά και δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μας.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες και πιέσεις μας, τόσο σε σχέση με τη λειτουργία του καταστήματος, αλλά και για να ενημερωθούμε επίσημα από την διοίκηση για το αν ισχύει ή όχι αυτή η εξέλιξη της μεταβίβασης του, δεν λάβαμε την παραμικρή απάντηση από τους υπεύθυνους.

Αντί γι αυτό, μάθαμε για το τι μέλλει γενέσθαι από έγγραφο το οποίο εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μας και που επιβεβαίωνε την μεταβίβαση του υποκαταστήματος σε τρίτους, με αποτέλεσμα οι τέσσερις εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Νάξου να βρισκόμαστε στον αέρα και αντιμέτωποι με την απόλυση την ανεργία, αλλά και την αδιαφορία της εταιρείας να απαντήσει επίσημα και έγκυρα για το πότε θα γίνει η μεταβίβαση ώστε να ξέρουμε τι θα γίνει με τη δουλειά και τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Για το λόγο αυτόν και μέχρι να ενημερωθούμε επίσημα από την εταιρεία για την ακριβή ημερομηνία της μεταβίβασης του υποκαταστήματος, αυτό θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου μέχρι νεοτέρας.

Ζητάμε επίσης να καταβληθούν άμεσα όλες οι απλήρωτες υπερωρίες
που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή με απαίτηση της εταιρείας και που μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί ούτε κατά το ήμισυ.

Οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος της Γενικής Ταχυδρομικής Νάξου

(Visited 3.492 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*