“Νάξος News – Good News”: Το νέο, πολλά υποσχόμενο εγχείρημα της Μαρίας Πολυκρέτη

mikrofono laptop
Newsroom
01/01/2023 20:24
 
 
 

 

Στους έφηβους της Νάξου, που επιθυμούν να γνωρίσουν τον δημοσιογραφικό και ειδησεογραφικό κόσμο, απευθύνεται η νέα δράση με τίτλο “Νάξος News – Good News”, την οποία διοργανώνει η Μαρία Πολυκρέτη στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων «Μια βραδιά κάτω από την ελιά».

Υπό την καθοδήγηση άριστων και καταξιωμένων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του ειδησεογραφικού χώρου, τα παιδιά θα μάθουν με ένα διαδραστικό, σύγχρονο και ενδιαφέροντα τρόπο τις βασικές αρχές, τους τρόπους και τη μεθοδολογία παραγωγής των ειδήσεων. Ταυτόχρονα, θα κληθούν – σε πνεύμα συνεργασίας – να παράξουν το πρώτο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων της Νάξου αποτελούμενο αποκλειστικά από καλές ειδήσεις.

Τα παιδιά θα καθοδηγήσουν η Δημοσιογράφος και Διευθύντρια ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ και ο Κώστας Λασκαράτος, δημοσιογράφος, διδάκτωρ Πάντειου Πανεπιστημίου.

Αντριάνα Παρασκευοπούλου
Τάσος Μπιρσίμ
Κώστας Λασκαράτος

 

Στόχοι της δράσης είναι:

*Τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον ειδησεογραφικό και δημοσιογραφικό κόσμο, και ενδεχομένως να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο επάγγελμα.

*Οι έφηβοι να διαλεχτούν γόνιμα παράγοντας λόγο και επιχειρήματα, να εκφραστούν θετικά και δημιουργικά για τον τόπο και το περιβάλλον γύρω τους και να αντιληφθούν την καίρια σημασία της κριτικής σκέψης στην αποκωδικοποίηση και επεξεργασία μηνυμάτων και ειδήσεων.

*Να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητες τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, οργανώνοντας τον χρόνο, τον λόγο και την σκέψη τους, δοκιμάζοντας τους εαυτούς τους σε ένα νέο πεδίο γνώσης και εμπειρίας.

*Η παροχή ευκαιριών και δυνατοτήτων συνεργασίας και διαλόγου υπό το πρίσμα της συνέργειας και της ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης.

*Να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενεργού πολίτη στα παιδιά, δίνοντάς τους τα κατάλληλα ερεθίσματα για να γνωρίσουν καλύτερα το νησί μας και να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

“Ψυχή” (και) της συγκεκριμένης, ευφάνταστης πρωτοβουλίας είναι η επιχειρηματίας Μαρία Πολυκρέτη, η οποία θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τόσο την κα Αντριάνα Παρασκευοπούλου, που “με πολύ χαρά και με ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά στα παιδιά αγκάλιασε αυτό το project από την αρχή και συνεχίζει να προσφέρει την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια της στην υλοποίηση του”, όσο και τους Τάσο Μπιρσίμ και Κώστα Λασκαράτο για την αποδοχή της πρότασης να σταθούν δίπλα στα παιδιά και να τα στα μυστικά της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης.

Οι έφηβοι που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα 6986003069 και 6950777111 (οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες).

(Visited 1.668 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*