Τα Θεοφάνεια και το γλέντι στον Λυώνα στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ (video)

Newsroom
06/01/2023 18:27
 
 
 

Την τιμητική του είχε σήμερα ο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός του Λυώνα, όπου γιορτάστηκαν με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λυώνα Νάξου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Νάξου.

Τον αγιασμό των υδάτων παρακολούθησαν σε live σύνδεση οι «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να μάθουν και… πώς γλεντούν οι Ναξιώτες, μιας και μετά την τελετή στήθηκε ένα υπέροχο, παραδοσιακό γλέντι με εκλεκτά προϊόντα της Ε.Α.Σ., όπως η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η Πατάτα Νάξου, το αρνί και το κατσίκι Νάξου που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι!

Κι επειδή γλέντι χωρίς μουσική δεν νοείται στη Νάξο, νησιώτικες μελωδίες έπαιξαν οι Μάριος Μανωλάς (βιολί), Σταύρος Παπακωνσταντής (βιολί), Ιάκωβος Φακίνος (λαούτο), ενώ τραγούδησε ο Νίκος Κονιτόπουλος.

Το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος – ανάμεσα στις ευχές για καλή φώτιση και χρόνια πολλά – απάντησε και σε ερωτήσεις του παρουσιαστή της εκπομπής Χρήστου Κούτρα για την περίφημη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.! «Πάει “σφαίρα”, παρ’ όλα τα προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπούνης, ενώ σε νέα ερώτηση του παρουσιαστή για τις προβλέψεις σχετικά με τη φετινή τουριστική σεζόν στη Νάξο, απάντησε: «Λέγεται ότι έχουμε ήδη πολλές κρατήσεις και πως θα πάμε καλά!».

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι τον σταυρό που πέταξε ο πατέρας Στυλιανός στη θάλασσα έπιασε ο μικρός Αντώνης Κονδύλης.

Δείτε το απόσπασμα

(Visited 1.255 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*