Στα όρια του ο μοναδικός οδηγός-πυροσβέστης του Αεροδρομίου Νάξου: «Δεν αντέχω άλλο»

αεροδρόμια Νάξου
Newsroom
10/01/2023 11:14
 
 
 

Ένα βήμα πριν την παραίτηση βρίσκεται ο μοναδικός οδηγός-πυροσβέστης που υπηρετεί στο Αεροδρόμιο της Νάξου, ο οποίος  συνεχίζει να δουλεύει κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το naxostimes.gr, ήδη από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου είχε δημοσιοποιήσει την, πραγματικά, απίστευτη κατάσταση, η οποία του στερεί άδειες και ρεπό. Φτάνει να αναλογιστεί κανείς ότι στην περίπτωση που ο άνθρωπος αυτός αρρωστήσει ή χρειαστεί να μεταβεί εκτός Νάξου, το αεροδρόμιο του νησιού θα σταματήσει να λειτουργεί, δεδομένου ότι, για λόγους ασφαλείας σε κάθε προσγείωση και απογείωση αεροσκάφους ένα πυροσβεστικό όχημα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στον αεροδιάδρομο.

Έγγραφο που απέστειλε ο προϊστάμενος του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και η ανάδειξη του θέματος από το naxostimes.gr, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί μια προσωρινή λύση ενός δεύτερου οδηγού πυροσβέστη που ήρθε μόνο για 15 ημέρες (1-15 Δεκεμβρίου). Από τότε, επανήλθε το ίδιο… μοτίβο: ο μοναδικός οδηγός-πυροσβέστης συνέχισε να δουλεύει ασταμάτητα, περνώντας τις γιορτινές μέρες μακριά από την οικογένεια του και φτάνοντας στα όρια της αντοχής του.

Ο προϊστάμενος του αναγνωρίζει την αγανάκτηση και την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει και καταβάλλει προσπάθεια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μιας και – σύμφωνα με τον νόμο – έπρεπε να υπηρετούν τρεις οδηγοί πυροσβέστες. Ωστόσο, η απάντηση της ΥΠΑ είναι «ότι ψάχνουν…».

«Δεν αντέχω άλλο. Μου έρχεται αύριο το πρωί να παραιτηθώ. Θέλω να ξεκουραστώ… Πέρασα την Πρωτοχρονιά στο αεροδρόμιο γιατί ήρθε πτήση του ΕΚΑΒ» δήλωσε χαρακτηριστικά στο naxostimes.gr ο οδηγός-πυροσβέστης.

 

(Visited 1.899 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*