Ο.ΝΑ.Σ.: Με επιτυχία η παρουσίαση του 11ου τόμου της επετηρίδας των ΝΑΞΙΑΚΩΝ

Newsroom
15/01/2023 00:23
 
 
 

 

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του 11ου τόμου της επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ, εξέδωσε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων.

Όπως αναφέρει, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την παρουσία βουλευτών των Κυκλάδων και του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η πλήρης ανακοίνωση της Ο.ΝΑ.Σ.:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η παρουσίαση του 11ου τόμου της επετηρίδας των ΝΑΞΙΑΚΩΝ, που εκδίδει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.). Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Κυκλάδων, κ. Κατερίνα Μονογυιού (ΝΔ), κ. Φίλιππος Φόρτωμας (ΝΔ) και κ. Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Δρ. Καρδιολόγος και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων (ΠΑΣΟΚ) κ. Ιωάννης Βλασερός. Οι προαναφερθέντες, στην ομιλία τους, εστίασαν στη σημαντικότητα της έκδοσης της επετηρίδας, από την Ομοσπονδία, καθώς και στη συνεργασία τους με την Ο.ΝΑ.Σ. για ζητήματα που αφορούν τη Νάξο και για εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Επιπροσθέτως, ο πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Στέφανος Ήμελλος, απέστειλε χαιρετισμό για την εκδήλωση της παρουσίασης των Ναξιακών, συγχαίροντας, παράλληλα, την Ομοσπονδία για τις δράσεις της.

Ακόμα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας, κ. Νικόλαος Βασιλάκης, ο πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ., κ. Θεόδωρος Μαγκανιώτης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, οι πρόεδροι Ναξιακών Πολιτιστικών Συλλόγων, κ. Νίκος Φυρογένης (Κεραμιωτών), κ. Βερνίκος Κώστας (Σαγκριωτών), κ. Χάιδω Μουστάκη (Φιλωτιτών), κ. Ματίνα Τσάφου (ΠΕΔΑΝ), κ. Γιάννης Λογαράς (ΝΙΚΑΝΔΡΗ), η παραδοσιακή καλλιτέχνης κ. Ελένη Λεγάκη, οι πρώην πρόεδροι της Ο.ΝΑ.Σ., κ. Κώστας Καρποντίνης και κ. Νίκος Μαϊτός, μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. και της Επιτροπής Εκδόσεως της επετηρίδας, μέλη των Δ.Σ. των Ναξιακών Συλλόγων Δαμαριώνα, Δαμαλιωτών, Κεραμιωτών, Κορωνιδιατών, Κυνηδαριωτών, Δανακιωτών, Απολλωνιατών, Σκαδιωτών-Μεσωτών, Φιλωτιτών.

Εκ μέρους της Ο.ΝΑ.Σ., απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος, κ. Μανώλης Καλαϊτζής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και των μελών του Δ.Σ., για την παρουσία όλων στην εκδήλωση. Ο Πρόεδρος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ομοσπονδία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, παρ’ όλες τις προκύπτουσες δυσκολίες, ώστε τα ΝΑΞΙΑΚΑ να εκδίδονται ανελλιπώς, με επιτυχία. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο 12ος τόμος αναμένεται να εκδοθεί το καλοκαίρι του 2023. Εκ μέρους της Επιτροπής Εκδόσεως της επετηρίδας, μίλησε η κ. Κατερίνα Πολυμενοπούλου, Δρ. μουσικολόγος, η οποία αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της επιτροπής και το ενδιαφέρον του καθενός, ώστε ο (κάθε) τόμος να ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές που θέτουν το Δ.Σ. και η Επιτροπή Εκδόσεως, αλλά και στις προσδοκίες του αναγνωστικού κοινού.

Τον τόμο παρουσίασαν η κ. Χριστίνα Βεΐκου, φιλόλογος, κοινωνική ανθρωπολόγος, ο κ. Αναγνώστης Παπακυπαρίσσης, διδάκτωρ λαοργραφίας, εκπαιδευτικός και ο κ. Ιωάννης Τουμπακάρης, αρχιτέκτων. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ειρήνη Μπαρδάνη, νομικός, ταμίας του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Οι παρευρισκόμενοι αξιολόγησαν θετικά την εκδήλωση και το νέο τόμο, ευχόμενοι «καλοτάξιδος!».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επετηρίδα «ΝΑΞΙΑΚΑ» είναι μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές επετηρίδες που κυκλοφορούνται στον ελλαδικό χώρο, αφού περιέχει, κατά κοινή ομολογία των ανθρώπων του πνεύματος και των ειδικών, πλήθος πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα και εργασίες, που αναφέρονται σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα τα σχετιζόμενα αποκλειστικά με τον ναξιακό πολιτισμό στη διαχρονική του πορεία. Παραλλήλως, κάθε τόμος, έτσι και ο 11ος, είναι ένας καλαίσθητος τόμος, υψηλής αισθητικής, που αντανακλά το ήθος και το ύφος των ατόμων που τον επιμελούνται.

(Visited 165 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*