Η ναξιακή γαστρονομία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: Ποιες συνταγές μαγείρεψε η Μαρία Λόη

Newsroom
20/01/2023 22:42
 
 
 

 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης θα προβληθεί η ναξιακή γαστρονομία, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τα, εξαιρετικής ποιότητας, τοπικά προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας του νησιού.

Με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαργαρίτη και της Μαρίας Πολυκρέτη, η διάσημης Σεφ Μαρία Λόη αφιερώνει και δεύτερο επεισόδιο της σειράς της στη Νάξο, μαγειρεύοντας για τους τηλεθεατές του PBS (της Νέας Υόρκης) και του GBH (της Βοστώνης) μαζί με την Ιουλιανή Πολυκρέτη τα περίφημα γεμιστά της δεύτερης, αλλά και κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο.

“Είναι η ίδια συνταγή (σ.σ. των γεμιστών) που εντυπωσίασε και τον Anthony Bourdain. Φυσικά η Νάξος μας με τον πρωτογενή τομέα της και την παραγωγή της πατάτας είναι σε πρώτο πλάνο” αναφέρει ε ανάρτησή της η περήφανη κόρη Μαρία Πολυκρέτη, η οποία κάνει επίσης λόγο για έμπρακτη εφαρμογή των θεωριών περί τουριστικής προβολής.

“Υπέροχες εικόνες από αυθεντικούς ανθρώπους του τόπου μας, από παραδοσιακές γεύσεις, από προϊόντα της ναξιακής γης που προβάλλουν στους εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού τα δυνατά μας σημεία” γράφει παρακάτω η κα Πολυκρέτη κι εξηγεί ότι αυτά “τα δυνατά σημεία” (δηλαδή η ναξιακή γαστρονομία και η άρρηκτη σχέση της με τον πρωτογενή τομέα, αλλά και η αυθεντικότητα του νησιού και των ανθρώπων του) είναι ταυτόχρονα και “οι καλύτεροι πρεσβευτές της περίφημης ελληνικής φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο”.

“Οι προσπάθειες μας για προβολή του νησιού μας σε διεθνή μέσα με μεγάλη προβολή και ποιοτικό κοινό συνεχίζεται και αποδίδει καρπούς” καταλήγει η κα Πολυκρέτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr και τα δύο επεισόδια θα προβληθούν και στα κανάλια διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιου κύρους, Apple tv και Amazon prime.

 

(Visited 1.564 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*