VIDEO: Οι πρώτες εικόνες από το δελτίο ειδήσεων των παιδιών της Νάξου – Μαρία Πολυκρέτη: «Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές»

News lab
Newsroom
06/02/2023 00:42
 
 
 

 

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Naxos News Lab με τους έφηβους της Νάξου να δίνουν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους ως δημοσιογράφοι.Η πρωτότυπη και δημιουργική πρωτοβουλία της Μαρίας Πολυκρέτη προκάλεσε το ενδιαφέρον των παιδιών ενώ απέσπασε τα καλύτερα σχόλια στην κοινωνία της Νάξου. Όπως μεταξύ άλλων δήλωσε στο naxostimes.gr στόχος του News Lab είναι «τα παιδιά να εργαστούν ομαδικά, να παράξουν ένα έργο που να έχει θετικό πρόσημο και παράλληλα να προβάλουν τον τόπο μας ως οι καλύτεροι πρεσβευτές της Νάξου».

News labNews labNews lab

Πολύτιμοι καθοδηγητές των μικρών δημοσιογράφων η Αντριάνα Παρασκευοπούλου (Δημοσιογράφος, Διευθύντρια ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ) και ο Κώστας Λασκαράτος (Δημοσιογράφος, διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου), που δίδαξαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά, πώς δημιουργείται ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και εκείνα μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετατράπηκαν σε άριστους δημοσιογράφους και ρεπόρτερ και ξεκίνησαν να φτιάχνουν το δικό τους δελτίο ειδήσεων με «καλές» ειδήσεις και πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η δίψα τους για μάθηση ήταν τεράστια και αυτό αποδεικνύεται από την πρώτη κι όλας στιγμή όταν ξεκίνησαν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, τα ρεπορτάζ για τα πρώτα θέματα του δελτίου.

Τα πρώτα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις

News lab News labNews lab News lab News lab News lab

Κατά το πρώτο διήμερο, η ομάδα του News Lab κάλυψε δημοσιογραφικά σημαντικά θέματα της Νάξου όπως η προστασία της θαλάσσιας χελώνας, η νησίδα μουσείων στο Κάστρο και ο τουρισμός στο νησί. Πήραν συνεντεύξεις από την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία -ενθουσιασμένη από την πρωτοβουλία- μίλησε στα παιδιά με έναν συγκινητικά εμπνευσμένο τρόπο για τη Νάξο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος Νίκο Σέργη, ο οποίος απάντησε ακόμα και στο ερώτημα τους …εάν υπάρχει ζωή και σε άλλο πλανήτη.

News labNews labNews labNews lab

Συνεχίζοντας οι μικροί δημοσιογράφοι κάλυψαν το θέμα του τουρισμού στο νησί της Νάξου συνομίλησαν με τον Έπαρχο Νάξου και μέλος του Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρίτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Μανώλη Μπαρδάνη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Γιάννη Παπαδόπουλο. Μάλιστα δε δίστασαν να πραγματοποιήσουν γκάλοπ σταματώντας περαστικούς, τους οποίους ρωτούσαν για την τουριστική ανάπτυξη της Νάξου.

«Τα παιδιά θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Νάξου»

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Νάξου που συμμετείχαν στο Naxos News Lab τα οποία με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό διέθεσαν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για να εργαστούν σκληρά και συμμετείχαν σε κάτι τόσο όμορφα δημιουργικό» σημειώνει η διοργανώτρια της δράσης Μαρία Πολυκρέτη μιλώντας στην κάμερα του naxostimes.gr.

Όπως μας είπε η κ. Πολυκρέτη οι στόχοι του News Lab είναι «τα παιδιά της Νάξου να μάθουν πώς λειτουργεί ο χώρος των ειδήσεων ώστε να τις αντιμετωπίζουν με μία πιο κριτική ματιά και ενδεχομένως αν τα ενδιαφέρει η δημοσιογραφία να ασχοληθούν». Πρόσθεσε επίσης ότι στο News Lab τα παιδιά καλούνται να εργαστούν ομαδικά και να παράξουν έργο, με θετικό πρόσημο. «Είναι σημαντικό τα παιδιά να είναι αισιόδοξα και θετικά απέναντι στη ζωή» σημείωσε υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μέσα από τη δουλειά τους τα παιδιά θα προβάλλουν τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο και θα αποτελέσουν «τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού».

Να σημειώσουμε ότι τα παιδιά που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 6986 00 30 69 και 6950 77 71 11.

Περισσότερες φωτογραφίες:

News lab  News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab News lab

(Visited 1.957 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*