Συνάντηση του Μανώλη Πολυκρέτη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Newsroom
10/02/2023 00:42
 
 
 

 

Προγραμματισμένη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα στην Αθήνα, συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Φιλωτίου Νάξου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. του ιστορικού Συλλόγου είναι:

– Η συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Φιλωτίου όπως ο Πύργος του Χειμάρρου, σημαντικού μνημείου των Ελληνιστικών χρόνων, η βρύση και το υδραγωγείο του Καλάμου πάνω και μέσα στον οικισμό, οι βυζαντινοί ναοί που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και το σπήλαιο στο όρος Ζας.

– Η προώθηση, η μελέτη ενός ολιστικού ειδικού Διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

– Η έλλειψη κλειστού Γυμναστηρίου για τις προπονήσεις των αθλητών και τη διεξαγωγή αγώνων.

– Η μη ολοκλήρωση του Σταδίου-Γηπέδου στις θέση Ρίκες, ώστε να μπορούν οι αθλητές της ορεινής Νάξου να αγωνίζονται και να προπονούνται.

– Η δημιουργία νέου κοιμητηρίου σε νέα θέση εκτός οικισμού

– Η συντήρηση και βελτίωση δρόμων όπως στην περιοχή Κατσοπίρνου, Ρωμανού, Λαγκάδας και άλλοι, η διάνοιξη δρόμου στην περιοχή του κοιμητηρίου για την δημιουργία πρόσβασης στο τμήμα του οικισμού πάνω από την Εκκλησία της Παναγίας, η διαπλάτυνση καθώς και η βελτίωση του δρόμου Αγιασσού-Καλαντού.

– Η διάνοιξη γεωτρήσεων με παράλληλη κατασκευή δεξαμενών για τη διευκόλυνση μεταφοράς νερού στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

– Η κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

– Η ολοκλήρωση κατασκευής του πεζοδρομίου στον κεντρικό δρόμο προς το Δημοτικό Σχολείο για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των πεζών.

Ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης, άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα και αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Το Φιλώτι είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα ομορφότερα χωριά της Νάξου και των Κυκλάδων και του αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Τα προβλήματα που και σήμερα άκουσα από τα μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, παραμένουν άλυτα τα τελευταία χρόνια, παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους. Το χωριό αυτό, όπως και τα άλλα χωριά της ορεινής Νάξου, δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε στην τύχη τους με αποτέλεσμα να ερημώνουν, αλλά να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανάπτυξη τους. Η αυριανή, δική μας Δημοτική αρχή, έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την ανάπτυξη και ανάδειξη της κεντρικής και ορεινής Νάξου, τη δημιουργία υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Θέλουμε να κρατήσουμε «ζωντανά» τα χωριά μας και οι κάτοικοί τους, όχι να τα εγκαταλείπουν, αλλά να χαίρονται να ζουν σε αυτά».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης παρευρέθηκε μαζί με συνεργάτες του και στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στην Αθήνα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, έδωσε συγχαρητήρια στο Σύλλογο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και το έργο το οποίο επιτελεί. Ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά, και συνεχάρη τους μαθητές με καταγωγή από το Φιλώτι, οι οποίοι βραβεύθηκαν από το Σύλλογο, για την επιτυχία τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία.

(Visited 377 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*