VIDEO: Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της ΟΝΑΣ και η βράβευση του γιατρού Δημήτρη Κορρέ (φώτος)

ΟΝΑΣ κοπή πίτας
Newsroom
14/02/2023 23:46
 
 
 

 

Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΝΑΣ – Δημήτρης Κορρές στη βράβευσή του από την Ο.ΝΑ.Σ.: «Η Νάξος και οι άνθρωποι της είναι πάντα το σπίτι μου»

Συγκίνηση, χαρά, «στιγμές» πολιτισμού και παράδοσης, διάθεση προσφοράς, αλλά και πνεύμα διεκδίκησης, πάντα για το καλό της Νάξου, περιείχε η «σπονδυλωτή» εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου «Θάνος Κωτσόπουλος» στην Αθήνα.

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και χορούς που απέδωσε το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Κεραμωτής Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός».

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης, κ. Φόρτωμας και κα Μονογυιού, ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος ο αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Ιωάννης Κορρές, ο αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Παντελιάς, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανιός, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων κ. Βλασερός, ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Πολυκρέτης, εκπρόσωποι πλήθους φορέων της Νάξου και της Αθήνας, αλλά και εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων της Νάξου. Χαιρετισμό απέστειλαν – μεταξύ άλλων – ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος.

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

 

Μετά τον απολογισμό δράσεων και έργων, αλλά και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Νάξου από τον Πρόεδρο της ΟΝΑΣ κ. Καλαϊτζή, ακολούθησε (στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης) η βράβευση του Επιστήμονα, του Συμπατριώτη, του Ανθρώπου Δημήτριου Στυλ. Κορρέ, Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών. Για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησε ο Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Αλέξανδρος Λεβαντής.

«Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) τιμής ένεκεν στον εξαίρετο συμπολίτη μας, Ιατρό, Ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Δημήτριο Στυλιανού Κορρέ για την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη της Ιατρικής και για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, με αγάπη, ήθος και σεβασμό στην υγεία του ελληνικού και ιδιαίτερα του ναξιακού λαού». Αυτό ήταν γραμμένο στην πλακέτα που – δικαίως – δόθηκε στον κ. Κορρέ.

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να σε τιμά η Νάξος, εκπροσωπούμενη από τον σημαντικότερο φορέα, την Ο.ΝΑ.Σ.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορρές, ο οποίος – εμφανώς συγκινημένος – αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο νησί του. «Είμαι χαρούμενος που μέσα από κάθε επιστημονική και κοινωνική δράση μου, έγινα κι εγώ χρήσιμος για τον τόπο, στο μέτρο του δυνατού […] Η Νάξος και οι άνθρωποι της είναι πάντα το σπίτι μου και η ευρύτερη οικογένειά μου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κορρές και κατέληξε: «Η σημαντικότερη επιτυχία για όλους μας είναι να προσφέρουμε σε αυτά που αγαπάμε και είμαι ευτυχής που τα κατάφερα, όσο μπόρεσα, να προσφέρω κι εγώ, όπως και όλοι μας, στην “κορωνίδα” των νησιών, τη Νάξο μας!».

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

Ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της βασιλόπιτας, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να παίρνουν τον λόγο και να δηλώνουν την πλήρη στήριξή τους στην Ο.ΝΑ.Σ. και τα αιτήματά της. «Οι Σύλλογοι αποτελούν μια πολύ σημαντική αντηρίδα διατήρησης της ιστορίας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας εδώ στην Αθήνα. Ειδικά στο σημερινό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης, το έχουμε απόλυτα ανάγκη […] Είναι ηθική, πολιτική, ιστορική ευθύνη μας να κρατηθεί και να διατηρηθεί η ναξιώτικη παράδοση και να είναι παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές» επισήμανε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι η Ο.ΝΑ.Σ. πρέπει να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη των διεκδικήσεων. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα ζητήματα (όπως το αεροδρόμιο, το Φράγμα Τσικαλαριού, το Γενικό Νοσοκομείο) για τα οποία – όπως είπε – έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Γνωρίζω τα θέματά σας και θέλω να ξέρετε ότι το νησί σας έχει άλλον έναν σύμμαχο γιατί είστε καλοί άνθρωποι, έχετε ψυχή, έχετε φιλότιμο, είστε φιλόξενοι και η καρδιά σας, αλλά και η πόρτα του σπιτιού σας είναι πάντα ανοιχτή. Σας ευχαριστώ που με έχετε αγκαλιάσει τόσα χρόνια» είπε η κα Μονογυιού, ενώ και ο κ. Φόρτωμας έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ο.ΝΑ.Σ. «Από όποιο μετερίζι κι αν είμαστε, πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στις νέες γενιές και νομίζω ότι ο κ. Κορρές το έχει καταφέρει αυτό» σημείωσε ο κ. Φόρτωμας και συμπλήρωσε πρέπει να υπάρξει πλέον παγκυκλαδική συνεργασία, σε επίπεδο συλλόγων, για τα κοινά προβλήματα που απασχολούν τα νησιά. «Δεν αποφασίζουμε εμείς για εσάς, αλλά όλοι μαζί για τη Νάξο και για το κάθε νησί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Βλασερός άδραξε την ευκαιρία να τονίσει την αξία της σύμπνοιας όλων των πολιτικών δυνάμεων για την επίτευξη στόχων που θα συμβάλλουν στο ευρύτερο καλό, δίνοντας βέβαια ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Υγείας και την παροχή ποιοτικών υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Τέλος, ο κ. Μανιός επικεντρώθηκε στο έργο του Φράγματος του Τσικαλαριού που – όπως υποστήριξε – έχει σταματήσει με υπουργική απόφαση γιατί δεν υπάρχει βούληση να ολοκληρωθεί.

Τέλος, ο κ. Πολυκρέτης επισήμανε ότι οι απόδημοι Ναξιώτες νιώθουν περισσότερο Ναξιώτες από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού και εξήρε την πρωτοβουλία της Ο.ΝΑ.Σ. να τιμήσει τον κ. Κορρέ.

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης ήταν ο τυχερός της βραδιάς αφού κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Περισσότερες φωτογραφίες:

ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίταςΟΝΑΣ κοπή πίτας ΟΝΑΣ κοπή πίτας

(Visited 723 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*