ΕΑΣ Νάξου: Σε όλη την Ελλάδα «ταξίδεψε» η Τσικνοπέμπτη στο Δαμαριώνα – Μεταδόθηκε live σε ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, OPEN και Action24

Newsroom
16/02/2023 22:44
 
 
 

 

Την Τσικνοπέμπτη, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο μοναδικό γλέντι που στήθηκε στον Δαμαριώνα Νάξου!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Δάμαρις», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δαμαριώνα και ο Σύλλογος Δαμαριώνα της Αθήνας διοργάνωσαν ένα παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι που έφτασε μέχρι και το τελευταία γωνιά της Ελλάδας.

Μουσική με παραδοσιακά όργανα, χορός, Κουδουνάτοι που ξόρκισαν κάθε κακό και βέβαια, πλούσιο μενού, στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν τα κρέατα της Ε.Α.Σ. (τρεις χιλιάδες σουβλάκια, αρνιά, κατσίκια) και τα δύο πιο φημισμένα προϊόντα της, η γραβιέρα και η πατάτα Νάξου!

Επίσης, στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αυγοκαλάμαρα, που είναι παραδοσιακό γλυκό των Αποκριών αλλά και οι πολύ ιδιαίτερες και πεντανόστιμες πατάτες γάμου, που μόνο στον Δαμαριώνα μπορεί κανείς να τις βρει.

Τα μεγαλύτερα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Open και Action 24 συνδέθηκαν ζωντανά με τη Νάξο και πήραν… γεύση από το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στον Δαμαριώνα.

Σε ρόλο… ρεπόρτερ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. Στην κάμερα μίλησαν η πρόεδρος Μαρίνα Μάκαρη και η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Δάμαρις», Βούλα Στρούβαλη καθώς και ο δικηγόρος Γιάννης Δέτσης.

Δείτε αποσπάσματα:

ΑΝΤ1 (Καλημέρα Ελλάδα)

ΣΚΑΪ (Αταίριαστοι)

Open (Ώρα Ελλάδος)

«Action Τώρα» του Action 24

(Visited 1.350 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*