Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα: Τι ζήτησε για την ομαλή λειτουργία των σμυριδορυχείων

smyridergates 3 1
Newsroom
24/02/2023 11:09
 
 
 

 

Τρεις προϋποθέσεις κρίνει απολύτως αναγκαίες ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα για την εξασφάλιση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας των Σμυριδωρυχείων Νάξου.

Τις προϋποθέσεις αυτές έκανε γνωστές δεκτές τόσο στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, όσο και στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Ελλάδος, ζητώντας να γίνουν δεκτές δεδομένης και της έναρξης της εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2023.

Σε επιστολή του ο Σύνδεσμος τονίζει ότι «λόγω καθυστέρησης ανοίγματος των ορυχείων κατά την εξορυκτική περίοδο 2022 αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να βγει η ποσότητα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα συν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ούτε να ασφαλιστούν όλοι οι σμυριδεργάτες».

Γι’ αυτό ζητά:

α) την αύξηση της ποσότητας που παραλαμβάνει η υπηρεσία από τους σμυριδεργάτες σε 8.100 τόνους,

β) την έναρξη της εξόρυξης σμύριδας το αργότερο μέχρι το Μάιο, ώστε να είναι ασφαλέστερη η πρόσβαση στα ορυχεία και να προλαβαίνουν οι εργάτες να εξορύξουν όλη την ποσότητα και

γ) τη συστηματική παρακολούθηση της λειτουργίας των σμυριδωρυχείων καθ’ όλη τη διάρκεια εξόρυξης της σμύριδας, με την καθημερινή παρουσία μόνιμου ή συμβασιούχου Μηχανικού Μεταλλειολόγου ΠΕ ή Μηχανικού Ορυχείων ΤΕ.

*Σημειώνεται ότι την επιστολή κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. 

Αναλυτικά, η επιστολή του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα έχει ως εξής: 

(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*