Η Ναξιώτικη Αποκριά ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από το Associated Press και το Independent!

Newsroom
27/02/2023 02:06
 
 
 

 

Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδεψε φέτος η Ναξιώτικη Αποκριά μέσα από τις διεθνείς και δημοφιλείς ιστοσελίδες Associated Press και Independent!

Οι Λαμπαδηφορίες, οι Κουδουνάτοι και οι Κορδελάτοι της Νάξου έγιναν θέμα, με υπέροχες εικόνες μέσα από το φωτογραφικό φακό του Θανάση Σταυράκη (φωτογράφο του αμερικανικού Associated Press), ο οποίος βρέθηκε στη Νάξο για τη συμμετοχή του στα εργαστήρια Naxos Photo Lab για εφήβους της Νάξου, που διοργανώνει η επιχειρηματίας τουρισμού Μαρία Πολυκρέτη.

Η κ. Πολυκρέτη, ζήτησε από το δημοφιλή φωτογράφο να απαθανατίσει με την κάμερα του την ξεχωριστή Ναξιώτικη Αποκριά, ώστε να ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη, όπως κι έγινε!

Έτσι, Λαμπαδηφόροι, Κουδουνάτοι και Κορδελάτοι …ταξίδεψαν στον πλανήτη διαφημίζοντας το νησί, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έναν ξεχωριστό προορισμό ακόμα και καταμεσής του χειμώνα.

«Οι Έλληνες γλεντούν στους καρναβαλικούς εορτασμούς μετά την παύση της πανδημίας» τιτλοφορείται το άρθρο του αμερικανικού Associated Press που σημειώνει ότι «η Νάξος φιλοξενεί μερικές από τις πιο πολύχρωμες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα» παρατηρώντας παράλληλα πως «ο αριθμός των νέων που συμμετείχαν φέτος στα δρώμενα εκτοξεύτηκε στα ύψη».

«Πολλά από τα έθιμα που παρατηρούνται στο νησί βασίζονται σε τελετουργίες από εορτασμούς στο πέρασμα των χρόνων που ξεκινούν από την αρχαιότητα, ενώ άλλα είναι πιο πρόσφατα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το άρθρο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με υπέροχες φωτογραφίες από τα δρώμενα των τελευταίων ημερών.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά για τις Λαμπαδηφορίες και το ξεκίνημά τους πριν από 29 χρόνια, αλλά και στους Κουδουνάτους και τους Κορδελάτους της Νάξου.

«Οι Έλληνες γλεντούν στους καρναβαλικούς εορτασμούς μετά την παύση της πανδημίας» σημειώνει και το Αγγλικό Independent που αναμεταδίδει το άρθρο του Associated Press για τη Ναξιώτικη Αποκριά.

(Visited 567 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*