Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. πάει… Μόναχο για να κατακτήσει καρδιές και ουρανίσκους!

Newsroom
28/02/2023 13:18
 
 
 

 

Στο Μόναχο της Γερμανίας πρόκειται να ταξιδέψει η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., το κορυφαίο προϊόν της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (Ε.Α.Σ.) και της ναξιώτικης τυροκομίας!

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. συμμετέχει σε διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά σε ενημέρωση και προώθηση της συγκεκριμένου προϊόντος της Ε.Α.Σ. στις χώρες-στόχους της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Οι δράσεις του εν λόγω προγράμματος ξεκινούν από ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο και στην οποία το «παρών» θα δώσουν δημοσιογράφοι, καθώς και αγοραστές (buyers) από μεγάλες αλυσίδες Super Market του εξωτερικού, που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τόσο για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και τις δράσεις του, όσο και για τα διατροφικά οφέλη της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., καθώς και για τη μεγάλη σημασία της πιστοποίησης των προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Άλλωστε, απώτερος στόχος της Ε.Α.Σ. είναι – μελλοντικά – η «ναυαρχίδα» της παραγωγής της, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., να δεσπόζει στο ράφι κάποιας μεγάλης γερμανικής αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γραβιέρα Νάξου είναι κατοχυρωμένη ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης από το 1996 (μετά από ενέργειες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου), παράγεται από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστον και 20% αιγοπρόβειο κατά μέγιστον, ενώ εξάγεται σε περισσότερες από δέκα χώρες του εξωτερικού.

(Visited 264 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*