Διαμαρτυρία των μαθητών του Γυμνασίου Τραγαίας για τα θύματα των Τεμπών: «Δεν είναι δυστύχημα, έγκλημα είναι»

Newsroom
03/03/2023 15:55
 
 
 

 

Με την ανάρτηση πανό οι μαθητές του Γυμνασίου Τραγαίας συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και στις δεκάδες κινητοποιήσεις μαθητών ανά την Ελλάδα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων νεαρά παιδιά, και φοιτητές που ταξίδευαν με το τρένο.

Το πανό αναρτήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευή στα κάγκελα του προαύλιου του σχολείου, σε μια ατμόσφαιρα «βαριά» και έντονα συγκινησιακά φορτισμένη για τον άδικο χαμό των ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

«Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» γράφει πάνω πάνω το πανό στο οποίο είναι ζωγραφισμένη η ελληνική σημαία, που παρομοιάζεται ως «τέρας» που από το στόμα του βγαίνει ένα τεράστιο «γιατί;» που στάζει αίμα…

Οι μαθητές του Γυμνασίου Τραγαίας Νάξου, όπως και χιλιάδες άλλοι μαθητές ανά την Ελλάδα, ανήγαγαν σε έγκλημα την σύγκρουση των δύο συρμών που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.
«Δεν είναι δυστύχημα, έγκλημα είναι» γράφει το πανό τους, στο οποίο ζωγράφισαν φατσούλες που κλαίνε, εκφράζοντας την οδύνη τους για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.

*(φώτο: Κατερίνα Μουστάκη)

(Visited 539 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*