Στα αχνάρια της Πάρου και η Νάξος για την επέκταση του αεροδρομίου

 
 
 

 

Στα αχνάρια της Πάρου προχωράει όπως φαίνεται και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να κατορθώσει να πραγματοποιήσει την πολυπόθητη επέκταση του αεροδρομίου Νάξου.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός μιλώντας στον AEGEAN VOICE 107.5 και στην εκπομπή “AliberiNews”, βούληση της δημοτικής αρχής αλλά και της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης του διαδρόμου αλλά και νέες κτηριακές εκαταστάσεις.

“Αναλαμβάνει η Olympic Airways” 

“Έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω της κωλυσιεργίας των διαδικασιών από το κράτος. Το θετικό είναι ότι η πολιτεία δέχτηκε να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικούς πόρους και το αεροδρόμιο της Νάξου, όπως έγινε και στην Πάρο. Αυτό το παράδειγμα (της Πάρου) και εμείς ως δήμος ακολουθήσαμε…” σημείωσε ο κ. Λιανός και εξήγησε ότι, αρχικά (πριν από 8 μήνες), τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) την είχε αναλάβει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η οποία αδυνατούσε να τη φέρει σε πέρας και μάλιστα θα τη χρηματοδοτούσε μετά από 3 χρόνια (!).

“Το καλοκαίρι στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε εγκρίνει να ανατεθεί η ΜΠΕ σε μελετητικό γραφείο με απευθείας ανάθεση και να αναλάβει ο δήμος το κόστος. Ήρθαμε σε επαφή με το μελετητή, αλλά στις 8 Αυγούστου άλλαξε ο νόμος για τον τρόπο ανάθεσης των μελετών και ο νομοθέτης ζητούσε κλήρωση για το ποιος μελετητής θα αναλάμβανε… Εμείς για να κερδίσουμε χρόνο ήρθαμε σε επαφή με την Olympic Airways που αμέσως ενεργοποιήθηκε. Μιλήσαμε με τους ίδιους ανθρώπους που είχαν αναλάβει και το αεροδρόμιο Πάρου και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, ήρθαν και στη Νάξο και τώρα υπάρχει μια καλή πορεία -πάντα σε συνεργασία με το διοικητή της ΥΠΑ- για να ολοκληρωθεί η ΜΠΕ με χρηματοδότηση από την Olympic” σημείωσε ο κ. Λιανός.

“Θα δημιουργηθεί ΑΜΚΕ Νάξου”

Όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, η δημοτική αρχή προτίθεται να δημιουργήσει και στη Νάξο (όπως στην Πάρο) μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του διαδρόμου και τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου αλλά και να δέχεται δωρεές για το έργο.
Πρόσθεσε επίσης ότι επειδή το έργο είναι ενταγμένο με 5 εκατ. ευρώ, η ΥΠΑ διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί.
“Υπάρχει “συναγερμός” για την ολοκλήρωση του έργου. Μετά τη μελέτη και την έγκριση της, θα κηρυχθούν οι απαλλοτριώσεις (έχουν ήδη συνταχθεί οι κτηματολογικοί κατάλογοι) ενώ παράλληλα με τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων θα γίνει και η δημοπράτηση του” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιανός.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*