Αδέσποτες γάτες στη Νάξο: Οι εθελοντές «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» – Παντελώς απών ο Δήμος

Newsroom
15/03/2023 12:25
 
 
 

 

Μέχρι τώρα «είχαν σηκώσει τα μανίκια» και είχαν αναλάβει με δικά τους έξοδα τη σίτιση περισσότερων από 1.000 αδέσποτων γατιών, ωστόσο πλέον «σηκώνουν τα χέρια ψηλά» και ζητούν βοήθεια από όποιον ευαισθητοποιημένο πολίτη μπορεί να συνεισφέρει.

Ο λόγος για μερικούς εθελοντές που ταΐζουν καθημερινά σε όλη τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες περίπου 1000 και πλέον αδέσποτες γάτες, πληρώνοντας, κατά κύριο λόγο, από την τσέπη τους, αφού ο Δήμος έδωσε μόνο μια μικρή βοήθεια σε τροφές. Ωστόσο, οι τροφές αυτές τελείωσαν και οι επανειλημμένες προσπάθειες των εθελοντών να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους έχουν πέσει στο κενό.

«Έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις ότι σήμερα θα λυθεί το θέμα» λένε οι εθελοντές, οι οποίοι τονίζουν ότι «αν δεν βρεθεί άμεση λύση», τα πεινασμένα αδέσποτα θα ξεχυθούν σε κάδους και δρόμους για να βρουν κάτι να φάνε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τη δημόσια εικόνα της Νάξου.

«Δυστυχώς ο τρόπος που διαχειρίζεται ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το θέμα των αδέσποτων ζώων είναι επιεικώς τριτοκοσμικός. Εμείς έχουμε κάνει και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας, καθώς παρά το γεγονός ότι τείναμε χείρα βοηθείας, οι αρμόδιοι δεν την δέχτηκαν ή δεν ήταν ικανοί να μας αξιοποιήσουν» τονίζουν από τη πλευρά τους οι εθελοντές και απευθύνουν έκκληση σε όλους τους δημότες να βοηθήσουν όπως μπορούν τα πεινασμένα ζωάκια «μέχρι να “ξυπνήσουν” οι αρμόδιοι, αλλά και όλοι οι αιρετοί των παρατάξεων και να έρθουν στο 2023 γιατί έχουν μείνει κάτι δεκαετίες πίσω», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

(Visited 1.221 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*