Απίστευτο! Η περιφέρεια Ν. Αιγαίου δίνει χρήματα στο δήμο Νάξου για έργα και ο δήμος δεν τα παίρνει – Τι λέει ο Γιώργος Λεονταρίτης

Newsroom
20/03/2023 23:42
 
 
 

 

«Αν ο δήμος μας παραχωρήσει το οικόπεδο, εμείς θα κάνουμε μελέτη, θα δημοπρατήσουμε, θα χρηματοδοτήσουμε και θα παραδώσουμε στη Νάξο το γήπεδο 8Χ8 έξω από το κλειστό ΔΑΚ». Αυτό διαβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης μιλώντας στον Aegean Voice και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη σχετικά με το γήπεδο-αίτημα χρόνων των ποδοσφαιρικών σωματείων του νησιού.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αρνείται να λάβει τη χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να φτιαχτεί το γήπεδο προπονήσεων, επειδή, όπως ισχυρίστηκε τόσο ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός όσο και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος έχει φτιάξει δική του μελέτη για το έργο ύψους 1.200.000 ευρώ!

Επιπρόσθετα, όπως αποκάλυψε ο κ. Λεονταρίτης την παραπάνω μελέτη δεν την έχει αποστείλει ποτέ ο δήμος στην περιφέρεια, ενώ έδειξε και παντελή αδιαφορία για χρηματοδότηση 50.000 ευρώ που αφορούσε την αντικατάσταση των λαμπτήρων του γηπέδου με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Όσο για το κλειστό γήπεδο Φιλωτίου, όπως είπε, ποτέ δεν έφτασε στο γραφείο του φάκελος με τη μελέτη του έργου την οποία του έλεγαν ότι υπάρχει από το 2006.

«Εάν ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε αποδεχθεί την πρόταση μας το έργο θα είχε ολοκληρωθεί πριν από 3 χρόνια»

«Το 8Χ8 της Νάξου αν και αρχικά δεν είχε προβλεφθεί στο πρόγραμμα της περιφέρειας, όταν επισκεφτήκαμε το νησί της Νάξου με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, δεσμευτήκαμε για το έργο και τη χρηματοδότηση του με 300.000 ευρώ. Σε επόμενη μας επίσκεψη μας στο νησί μαζί με τον έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη, συναντηθήκαμε με τον κ. Δημήτρη Λιανό και επαναλάβαμε την πρόταση μας για μελέτη, χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου. Ο δήμαρχος μας είπε ότι δεν θέλει να προχωρήσει έτσι το έργο αλλά να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα, μαζί με την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Του είπαμε να μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το 8Χ8 και αργότερα να προχωρήσει στα υπόλοιπα. Ωστόσο η μελέτη που επικαλείται ο κ. Λιανός, δεν έχει κατατεθεί ποτέ στην περιφέρεια, δεν μας έχει ποτέ σταλεί» είπε ο κ. Λεονταρίτης και πρόσθεσε ότι «Εάν ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε αποδεχθεί την πρόταση μας το έργο θα είχε ολοκληρωθεί πριν από 3 χρόνια. Η Νάξος θα είχε τώρα ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 8Χ8».

«Δίναμε 50.000 για τους λαμπτήρες του γηπέδου και δεν ενδιαφέρθηκαν να τις πάρουν»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σημείωσε ότι η περιφέρεια πρόσφερε 50.000 ευρώ για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του γηπέδου της Νάξου αλλά ο δήμος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να πάρει αυτά τα χρήματα.

«Κοιτάζοντας τους προβολείς του γηπέδου διαπιστώσαμε ότι ήταν παλαιωμένοι. Προσφερθήκαμε να χρηματοδοτήσουμε με 50.000 την αντικατάσταση τους με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ούτε και για αυτή τη χρηματοδότηση» σημείωσε ο κ. Λεονταρίτης.

«Όποιος κάνει τρίπλες, καμιά φορά πατάει τη μπάλα…»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει γίνει «παραβίαση των γεγονότων» και παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα εάν ο δήμος δώσει το πράσινο φως στην περιφέρεια το έργο άμεσα θα ολοκληρωθεί.

«Όποιος κάνει τρίπλες καμιά φορά πατάει τη μπάλα…» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πρόσθεσε: «Εάν μας το επιτρέψει ο κ. Λιανός μπορούμε ακόμα και τώρα να προχωρήσουμε το έργο. Σήμερα ξεκινάμε τη μελέτη, το δημοπρατούμε, το χρηματοδοτούμε και παραδίδουμε το 8Χ8 στη Νάξο, όσα χρήματα και αν στοιχίσει το έργο 300.000, ή 400.000 ευρώ».

Δεν έχουμε λάβει ποτέ φάκελο με μελέτη για το κλειστό γήπεδο Φιλωτίου

Ερωτώμενος σχετικά με το κλειστό γήπεδο Φιλωτίου, ο κ. Λεονταρίτης υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει λάβει ποτέ το φάκελο της μελέτης του έργου. «Από το 2006 που είχαμε πάει στο χώρο, και είχαμε ακούσει ότι υπάρχει μελέτη… δεν την έχουμε δει ποτέ. Ποτέ δεν ήρθε στο γραφείο μας φάκελος για το έργο του κλειστού στο Φιλώτι» τόνισε.

Η ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη για το θέμα (video-ηχητικό)

(Visited 1.086 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*