Κατσαράς-Λεονταρίτης: «Έβγαλαν μαχαίρια» για το γήπεδο 8×8 στη Νάξο (video)

Newsroom
22/03/2023 11:56
 
 
 

 

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη και του Αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλη Κατσαρά τόσο για το γήπεδο 8×8 στη Νάξο, όσο και για τις χρηματοδοτήσεις σε αθλητικά έργα και υποδομές σημειώθηκε on air στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη.

«Έχουμε έτοιμη τη μελέτη για το 8×8 και αναζητούμε χρηματοδότηση για ολόκληρο το έργο, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ και όχι τμηματικά» σημείωσε ο κ. Κατσαράς, αφήνοντας αιχμές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με όσα χρήματα θα έπρεπε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης, σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» του Aegean Voice, ξεκαθάρισε – για ακόμη μία φορά – ότι η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί και είναι πρόθυμη να κάνει άμεσα πράξη την κατασκευή του γηπέδου 8×8, εφόσον ο Δήμος δώσει το «πράσινο φως».

«Το να εμπλέκουν τώρα μία συνολική μελέτη για ανάπλαση όλου του χώρου γίνεται τεχνηέντως ώστε να καλύψουν την άρνηση τους να μας παραχωρήσουν το χώρο για να κατασκευάσουμε το 8×8» ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι ο μοναδικός Δήμος των Κυκλάδων που η Περιφέρεια ζητά να κάνει ένα έργο και της ζητείται η συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. «Τι δουλειά έχει η Περιφέρεια να κάνει ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής; Η Περιφέρεια, εθελοντικά ήρθε να ενισχύσει τον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης και να κατασκευάσει ή να βελτιώσει υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εάν η κάθε δημοτική αρχή ενδιαφέρεται να κάνει αστική ανάπλαση, αυτό δεν έχει καμία εμπλοκή με τα γήπεδα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς απαιτούμε να χρηματοδοτήσετε ολόκληρο το έργο» απάντησε ο κ. Κατσαράς, επιμένοντας στη συνολική ανάπλαση του χώρου και όχι μόνο στο γήπεδο 8×8. «Την λέξη “απαιτώ” θα πρέπει να την πουν σε εσάς οι πολίτες της Νάξου που θα έπρεπε να έχετε βρει χρηματοδότηση και από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για όλα τα αθλητικά έργα του δήμου. Πόσα χρήματα έχει φέρει ο Δήμος στη Νάξο για αθλητικές εγκαταστάσεις και από ποιον φορέα; Αν δεν ήταν η Περιφέρεια να σας κάνει έργα οικειοθελώς, κανένα έργο δεν θα είχε γίνει στο νησί» απάντησε ο κ. Λεονταρίτης, επαναλαμβάνοντας την ερώτηση εάν ο Δήμος θέλει να φτιάξει το γήπεδο 8×8.

(Visited 890 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*