Αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Χώρας Νάξου

Newsroom
30/03/2023 09:24
 
 
 

 

Με την παρουσία του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ Αντώνη Σταθόπουλου και της ομάδας του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Χώρας Νάξου.

Στη διαβούλευση το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δ. Λιανός οι επικεφαλής της μειοψηφίας Λεον. Χατζηανδρέου και Βασίλης Βρούτσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από το σύνολο των παραγωγικών φορέων του νησιού και αρκετοί πολίτες.

Ο κ. Σταθόπουλος παρουσίασε το υπό διαμόρφωση σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τα προτεινόμενα μέτρα και έργα του ΣΒΑΚ, τα οποία έχουν προκύψει από τις επεξεργασίες της Ομάδας Εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα στάδια της διαβούλευσης με φορείς του νησιού, και δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Όπως είπε, η διαβούλευση συνεχίζεται για τις επόμενες ημέρες και οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν ακολουθώντας το σύνδεσμο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο η διαδικασία από τον ίδιο και την ομάδα του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στον καθηγητή κ. Σταθόπουλο από τους περισσότερους παρευρισκόμενους, ήταν εάν κατά τη διάρκεια της έρευνας και εκπόνησης της στρατηγικής μελέτης για το ΣΒΑΚ, υπήρξε συνεργασία με τον μελετητή του λιμανιού κ. Γιαμίν τη στιγμή που σύμφωνα με τη μελέτη για το λιμάνι αλλάζουν όλα στη χερσαία ζώνη του λιμένα Νάξου. Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο έχουν μελετηθεί κάποια στοιχεία μετά από συνεργασία με το Λιμεναρχείο Νάξου αλλά και της αποτύπωσης της κίνησης κατά την άφιξη του Blue Star Delos στο λιμάνι της Νάξου, στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

«Αυτό που σήμερα παρουσιάσαμε είναι στρατηγική μελέτη και είναι το εισιτήριο για χρηματοδοτήσεις» σημείωσε ο Καθηγητής και ενημέρωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του ανέλαβαν την εκπόνηση της στις 29 Δεκεμβρίου 2022. Σχετικά με τα βήματα της διαδικασίας είπε ότι η διαδικασία για την ολοκλήρωση του Σχεδίου θα διαρκέσει μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου όπου θα υποβληθεί στο δήμο.

Για το επόμενο διάστημα -περίπου 15 ημέρες- οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη, ακολουθώντας το σύνδεσμο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του δήμου.

(Visited 327 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*